Gătește Salată de sfeclă roșie cu morcovi și țelină
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 1 sfeclă roșie, medie
- 1 rădăcină de țelină, medie
- 2 morcovi mari
- câteva fire de pătrunjel verde
- Pentru sos:
- 1 linguriță de muștar clasic
- sare și piper
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 1 linguriță de zeamă de lămâie
Mod de preparare
Începem cu pregătirea sosului de muștar să îl avem gata când tocăm legumele, pentru a nu le da timp acestora să oxideze.
Punem muștarul într-un bol de mixer și începem să picurăm treptat uleiul, în timp ce mixăm energic pentru omogenizare. Vom obține o maioneză mai fluidă decât maioneza clasică pe care o asezonăm cu sare, piper și zeamă de lămâie.
Punem sosul de muștar la rece și pregătim legumele.
Curățăm legumele de coajă, le clătim cu apă rece și le tăiem fideluță cu ajutorul unei mandoline, sau cu acel curățător econom cu spații mai mari. Le amestecăm într-un bol și presărăm pătrunjel verde tocat.
Apoi adăugăm câte puțin din sosul de muștar, până obținem gustul optim.
Servim salata alături de o friptură sau garnitura preferată.
COMENTARII