Gătește Salată de sfeclă roșie cu nuci și usturoi
Timp de preparare
60 min
Nivel
ușor
Porții
6
Ingrediente
- 2 buc, sfeclă coaptă
- 100 gr de nuci coapte și tocate
- Pentru dressing:
- 3 căței de usturoi
- 3-4 jumătăți de miez de nucă
- sare și piper, după gust
- 2-3 linguri de ulei
- 1-2 linguri de oțet
- 1 lingură de miere
Mod de preparare
În primul rând spălăm bine sfecla și o ștergem în cazul în care o punem la cuptor. În cazul în care optăm să o fierbem o scufundăm într-o oală cu apă și o punem la fiert. Adăugăm și o linguriță cu sare pentru a-i accentua gustul și culoarea.
Noi preferăm sfecla coaptă. Așadar, punem hârtie de copt în tavă, așezăm sfecla și o acoperim cu altă hârtie de copt. Peste aceasta punem folie de aluminiu și dăm sfecla la cuptor, la 200 de grade Celsius, pentru 40-50 de minute, sau până când sfecla este bine de tot pătrunsă.
Acum, fiecare coace sfecla în felul său, noi așa procedăm. În ultimele 15 minute de copt, înlăturăm atât folia de aluminiu, cât și hârtia de copt de deasupra.
Lăsăm sfecla coaptă să se răcească pentru a o putea curăța și da pe răzătoare. Nu uităm să folosim mănuși pentru că pătează.
Nucile le tragem ușor la tigaie pentru a deveni mai crocante și le tocăm grosier.
Pentru dressing curățăm usturoiul și îl punem în mojar împreună cu 3-4 jumătăți de miez de nucă și 1/2 linguriță de sare grunjoasă. Pisăm bine totul, apoi adăugăm ulei și amestecăm ca pentru pesto de nuci. Adăugăm și miere, dar și oțet și piper, după gust. Cu acest dressing amestecăm sfecla răzuită și o punem în boluri de servire. Presărăm pe deasupra nucile tocate și gata-i delicioasa salată de sfeclă roșie cu nuci și usturoi.
Spor și poftă bună!
COMENTARII