Gătește Salată de varză cu morcovi la borcan
Ingrediente
- 2 kg de varză albă
- 500 gr morcovi
- 1/2 lingură de sare pentru murături, neiodată
- 150 ml oțet de vin de 9 grade
Mod de preparare
Înlăturăm primele două foi de la varză, apoi o ștergem cu un prosop umezit. Tocăm varza fideluță, sau o dăm pe răzătoarea mare. Dacă aveți un robot cu răzătoare îl folosiți pe acela atât la varză cât și la morcovi.
Punem varza tocată într-un bol și adăugăm sarea. Frecăm varza cu sarea pentru a o ajuta să-și lase sucul în bol.
Curățăm morcovii, îi dăm pe răzătoare și îi amestecăm cu varza din bol. Transferăm totul într-o sită și lăsăm varza și morcovii să se scurgă.
Peste sucul din bol, adăugăm oțetul și amestecăm. Adăugăm oțet treptat și gustăm. Ne oprim când obținem gustul care ne place.
În borcanele sterilizate, în prealabil, îndesăm bine varza cu morcovii.
Apoi adăugăm dressingul de oțet cu suc de varză. Agităm bine borcanele pentru a pătrunde dressingul până la baza acestora.
Închidem borcanele ermetic cu capacele din dotare.
Le așezăm într-o cratiță la baza căreia punem un ștergar curat. Turnăm apă până la gâtul borcanelor și punem cratița pe flacăra aragazului.
Fierbem borcanele pentru 20 de minute din momentul în care apa începe să fiarbă. După ce stingem focul, lăsăm borcanele să se răcească lent în apa în care au fiert.
La iarnă când vom desface borcanul, adăugăm în salată puțin ulei și mărar verde, tocat mărunt.
Spor!
COMENTARII