Salate

Salată Mimoza. Salată aperitiv în straturi

Rețeta de salată Mimoza se prepară pentru o masă festivă și este inspirată din bucătăria rusească. Ca ingrediente principale, în primul rând conține pește, apoi brânzeturi și ouă fierte, cartofi, maioneză și alte legume colorate.

Noi am preparat-o din câteva ouă sparte în timpul vopsirii pentru masa de Paște. Este foarte aspectuoasă și este plină de savoare și culoare. Se poate asambla și la pahare pentru efect asupra celor dragi, sau în borcane de sticlă transparentă, pentru a fi luată la pachet.

Rețeta acestei salate nu este una Stas, fiecare pune ingredientele preferate. Important este să obținem straturi cât mai colorate. Noi am pregătit o variantă mai simplă. Dar, mai puteam adăuga și un strat dintr-o salată de sfeclă roșie, pentru un contrast de gusturi și culoare. Mai puteam adăuga un strat de castraveți murați pentru un plus de gust acrișor și multe altele.

Important este să păstrăm straturile de bază: cartofii, peștele și ouăle fierte.

Mai găsiți pe blog o rețetă de tort sandviș aperitiv – Smörgåstårta, pe care v-o recomand cu încredere.

Citește și: Supă rece de avocado cu castravete

Ce conține rețeta de salată Mimoza

Pe lângă straturile de bază care nu lipsesc de la această salată: cartofi, pește și ouă fierte, am adăugat și un strat de morcovi fierți. Adăugăm și puțină maioneză acrișoară pentru omogenizarea straturilor și un plus de gust. Ca decor am optat pentru pătrunjel verde, roșie și castravete pentru un plus de prospețime. Mergea tare bine și ceapa verde.

Mai găsiți astfel de rețete pe blog în care sunt incluse ouăle fierte. Le găsiți în secțiunile ”Aperitive” și ”Salată”.

Și dacă vă plac rețetele de pe acest blog, le puteți urmări și pe pagina de facebook. 

În plus, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparatele testate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe pagina de Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru rețeta de salată Mimoza -Salată aperitiv în straturi.

Salată aperitiv în straturi din cartofi, morcovi, ouă fierte, pește, maioneză și verdeață

Gătește Salată Mimoza. Salată aperitiv în straturi

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

12

Salată rusească mimosa în straturi din cartofi, morcovi, ouă fierte, pește, maioneză și verdeață

Ingrediente

  • Pentru stratul de bază:
  • 3 cartofi albi
  • apă
  • sare
  • 2 linguri de maioneză
  • Pentru stratul de morcovi:
  • 3 morcovi mari
  • apă
  • sare
  • Pentru stratul alb:
  • 75 gr brânză telemea
  • albușurile de la 4 ouă fierte
  • 1 lingură cu cremă de brânză
  • Pentru stratul de pește:
  • 300 gr file de ton în saramură
  • 2-3 felii de șuncă presată
  • 2 castraveți murați
  • Pentru stratul galben:
  • gălbenușurile de la 4 ouă fierte
  • 2 linguri de maioneză
  • Pentru decor:
  • pătrunjel verde
  • 1 roșie
  • castravete proaspăt

 

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor care trebuie fierte, respectiv morcovii și cartofii, eventual și ouăle.

Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert fără a-i decoji, în apă cu puțină sare. Sarea ajută la fierberea mai rapidă a cartofilor, dar le accentuează și gustul. După fierbere îi trecem prin apă rece, îi decojim și îi dăm pe răzătoarea mare.

Curățăm morcovii, îi spălăm și îi punem la fiert tot în apă cu puțină sare, dar separat. După fierbere și răcire îi dăm și pe aceștia pe răzătoare.

Fierbem și ouăle tari, apoi le curățăm și separăm albușurile de gălbenușuri. Dăm albușurile pe răzătoarea mare și gălbenușurile pe răzătoarea mică. Dăm pe răzătoare și brânza telemea.

Scurgem fileul de ton din conservă, tocăm șunca presată mai mărunt, iar castraveții murați îi dăm pe răzătoare și îi scurgem.

Pregătim o maioneză clasică – vedeți aici rețeta!

Când avem toate aceste ingrediente pregătite asamblăm delicioasa salată Mimoza pe platou sau în pahare.

Așezăm un inel metalic peste platoul de servire. Punem la baza platoului un strat de cartofi amestecați cu puțină maioneză. Peste aceștia așezăm stratul de morcovi. Urmează stratul alb din albușurile fierte amestecate cu brânza telemea și crema de brânză. Peste acestea punem fileul de ton amestecat cu șunca presată și castraveții murați. Deasupra ungem cu 1-2 linguri de maioneză și presărăm gălbenușurile.

Decorăm salata aperitiv în straturi cu pătrunjel verde, roșie și castravete. O punem la rece pentru 2-3 ore înainte de a o servi.

Este delicioasă și reprezintă un mod de a consuma din ouăle înroșite pentru masa de Paște.