Gătește Salată Mimoza. Salată aperitiv în straturi
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru stratul de bază:
- 3 cartofi albi
- apă
- sare
- 2 linguri de maioneză
- Pentru stratul de morcovi:
- 3 morcovi mari
- apă
- sare
- Pentru stratul alb:
- 75 gr brânză telemea
- albușurile de la 4 ouă fierte
- 1 lingură cu cremă de brânză
- Pentru stratul de pește:
- 300 gr file de ton în saramură
- 2-3 felii de șuncă presată
- 2 castraveți murați
- Pentru stratul galben:
- gălbenușurile de la 4 ouă fierte
- 2 linguri de maioneză
- Pentru decor:
- pătrunjel verde
- 1 roșie
- castravete proaspăt
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor care trebuie fierte, respectiv morcovii și cartofii, eventual și ouăle.
Spălăm bine cartofii și îi punem la fiert fără a-i decoji, în apă cu puțină sare. Sarea ajută la fierberea mai rapidă a cartofilor, dar le accentuează și gustul. După fierbere îi trecem prin apă rece, îi decojim și îi dăm pe răzătoarea mare.
Curățăm morcovii, îi spălăm și îi punem la fiert tot în apă cu puțină sare, dar separat. După fierbere și răcire îi dăm și pe aceștia pe răzătoare.
Fierbem și ouăle tari, apoi le curățăm și separăm albușurile de gălbenușuri. Dăm albușurile pe răzătoarea mare și gălbenușurile pe răzătoarea mică. Dăm pe răzătoare și brânza telemea.
Scurgem fileul de ton din conservă, tocăm șunca presată mai mărunt, iar castraveții murați îi dăm pe răzătoare și îi scurgem.
Pregătim o maioneză clasică – vedeți aici rețeta!
Când avem toate aceste ingrediente pregătite asamblăm delicioasa salată Mimoza pe platou sau în pahare.
Așezăm un inel metalic peste platoul de servire. Punem la baza platoului un strat de cartofi amestecați cu puțină maioneză. Peste aceștia așezăm stratul de morcovi. Urmează stratul alb din albușurile fierte amestecate cu brânza telemea și crema de brânză. Peste acestea punem fileul de ton amestecat cu șunca presată și castraveții murați. Deasupra ungem cu 1-2 linguri de maioneză și presărăm gălbenușurile.
Decorăm salata aperitiv în straturi cu pătrunjel verde, roșie și castravete. O punem la rece pentru 2-3 ore înainte de a o servi.
Este delicioasă și reprezintă un mod de a consuma din ouăle înroșite pentru masa de Paște.
COMENTARII