Gătește Sandvișuri tradiționale rusești cu sfeclă roșie și hering
Timp de preparare
90 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 2 buc. sfeclă coaptă
- 2 buc. ceapă roșie
- sare și piper
- 3 linguri de oțet de vin roșu
- 1 lingură de ulei
- 3-4 căței de usturoi
- 50-75 gr cremă de brânză
- 250 gr file de hering afumat
- 1 legătură de ceapă verde, pentru decor
- felii de pâine integrală
Mod de preparare
Sfecla roșie se coace la cuptor împachetată în hârtie de copt și folie de aluminiu, apoi se curăță și se dă pe răzătoarea mare.
În timp ce sfecla este la cuptor, se marinează și ceapa roșie. Se curăță ceapa, se toacă în fâșii și se presară cu sare și piper. Se adaugă oțetul de vin roșu și 1/2 lingură de ulei. Se amestecă bine fâșiile de ceapă cu aceste ingrediente și se lasă la macerat aproximativ o oră.
Usturoiul se curăță, se pisează presărat cu sare și se amestecă cu 1/2 lingură de ulei, ca la mujdei. Apoi se amestecă cu crema de brânză.
Când avem toate aceste ingrediente pregătite, putem pregăti delicioasele sandvișuri tradiționale rusești cu sfeclă roșie și hering.
Sfecla răzuită se amestecă cu ceapa roșie marinată și scursă, apoi se adaugă pasta de usturoi cu brânză.
Peste feliile de pâine integrală așezăm felii de hering afumat, apoi amestecul de sfeclă cu ceapă și usturoi. Decorăm cu rondele de ceapă verde și servim.
Spor și poftă bună!
COMENTARII