Gătește Sărățele cu brânză și chimen la aparatul de vafe
Timp de preparare
30 min
Porții
15-20
Ingrediente
- 550-600 gr făină
- 250 gr brânză telemea veche, sărată
- 200 gr unt cu 82% grăsime
- 125 gr iaurt cremos
- 1 ou mare
- 2 lingurițe semințe de chimen
- piper măcinat
Mod de preparare
Punem într-un bol untul moale, brânza telemea dată pe răzătoare, sau strivită, oul și iaurtul.
Amestecăm bine ingredientele până se omogenizează compoziția.
Adăugăm semințele de chimen și puțin piper măcinat, apoi încorporăm, treptat, făina. Vom obține un aluat ferm și nelipicios.
Îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Apoi împărțim aluatul de sărățele cu brânză și chimen, în forme sferice și le întindem în discuri subțiri de dimensiunile formelor de copt.
Ungem formele de copt cu puțin ulei, doar la primele sărățele, le încingem și punem discurile de aluat în interiorul lor.
Coacem sărățelele până se rumenesc frumos, în ambele aparate.
Sunt delicioase, sunt perfecte și pentru pachete.
Spor și poftă bună!
COMENTARII