Aluaturi sărate

Sărățele cu brânză și chimen la aparatul de vafe

Pentru gustări servite de-a lungul zilei, avem o rețetă de sărățele cu brânză și chimen la aparatul de vafe, electric, sau la cel folosit pe flacără. Din același aluat putem prepara sărățele și la cele două aparate, dar și la cuptor. Rămâne la latitudinea fiecăruia, cum le preferă.

Gustul este același, doar textura este diferită. Sărățelele preparate la aparatul de pe flacără ies mai subțiri și mai crocante. Sunt preferatele noastre.

Mai găsiți pe blog și rețete pentru sărățele preparate la cuptor, sub diferite forme.

Și tot din categoria aluaturilor sărate, perfecte pentru gustări, mai găsiți pe blog și o rețetă de covrigei cu brânză și semințe.

Sunt rețete simple și ușor de preparat, cu ingrediente puține și mereu la îndemână. Vă invit să le încercați, când aveți poftă de ronțăit ceva sărat.

Citește și: Sărățele fragede de post, cu borș și semințe de chimen

Rețetă de sărățele cu brânză și chimen la aparatul de vafe

Pentru rețeta de față alegeți brânză telemea cât mai veche, mai fermă. Iar dacă este prea sărată, fie o țineți în apă 20-30 de minute, fie reduceți cantitatea și înlocuiți cantitatea redusă cu aceeași cantitate de brânză proaspătă.

Puteți adăuga și alte condimente, sau diverse semințe. Brânza mai face echipă bună și cu boia de ardei dulce sau iute. Foarte bine se mai combină brânzeturile cu busuiocul proaspăt sau uscat. Așadar, combinații se pot face cât de multe, depinde de gusturile fiecăruia.

Din aceeași categorie de gustări sărate vă mai recomand de pe blog și rețeta de Vafe și clătite cu brânză și dovlecel.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel, aferent paginii. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rugăm insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

la aparatul de vafe

Gătește Sărățele cu brânză și chimen la aparatul de vafe

Timp de preparare

30 min

Porții

15-20

Două feluri de sărățele cu brânză și chimen

Ingrediente

  • 550-600 gr făină
  • 250 gr brânză telemea veche, sărată
  • 200 gr unt cu 82% grăsime
  • 125 gr iaurt cremos
  • 1 ou mare
  • 2 lingurițe semințe de chimen
  • piper măcinat

Mod de preparare

Punem într-un bol untul moale, brânza telemea dată pe răzătoare, sau strivită, oul și iaurtul.

Amestecăm bine ingredientele până se omogenizează compoziția.

Adăugăm semințele de chimen și puțin piper măcinat, apoi încorporăm, treptat, făina. Vom obține un aluat ferm și nelipicios.

Îl împachetăm în folie alimentară și îl dăm la rece pentru 30 de minute.

Apoi împărțim aluatul de sărățele cu brânză și chimen, în forme sferice și le întindem în discuri subțiri de dimensiunile formelor de copt.

Ungem formele de copt cu puțin ulei, doar la primele sărățele, le încingem și punem discurile de aluat în interiorul lor.

Coacem sărățelele până se rumenesc frumos, în ambele aparate.

Sunt delicioase, sunt perfecte și pentru pachete.

Spor și poftă bună!