Aperitive

Vafe și clătite cu brânză și dovlecel

În plin sezon al dovleceilor de grădină, ne place să preparăm diverse rețete de aperitive cu ei, iar de data aceasta am preparat o rețetă de Vafe și clătite cu brânză și dovlecel.

Ne place tare mult combinația de brânză cu dovlecel, o folosim și la omletă și la brioșe și la diverse checuri aperitiv.

Iar dacă mai adăugăm și mărar și ceapă verde, deliciul este maxim.

Aceste Vafe și clătite cu brânză și dovlecel sunt tare bune atât calde cât și reci. Se pot servi simple sau umplute cu diverse creme aperitiv. Se pot servi și cu diverse sosuri dulci-picante.

Dar dacă nu apucați să faceți mai multe, vă asigur că dispar rapid, cât sunt calde.

Tot din categoria rețetelor cu brânză și dovlecel găsiți pe blog și:

Rețeta Colțunași umpluți cu brânză și dovlecel

Rețeta  Muffins cu dovlecei și brânză 

Rețeta Chec cu dovlecei și brânză

Mai sunt și alte rețete pe blog, doar trebuie să dați o căutare după ingredientul dovlecel și alegeți rețeta care vă place.

Ne plac mult aperitivele în forma de vafe și dacă tot avem forma o folosim foarte des. Clătitele le-am pregătit la panini maker, un alt aparat pe care îl folosim la diverse aperitive.

Vedeți și rețeta în imagini accesând galeria de mai jos!

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook 

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încărca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Vafe și clătite cu brânză și dovlecel

Gătește Vafe și clătite cu brânză și dovlecel

Timp de preparare

30 min

Nivel

mediu

Porții

20

Vafe și clătite cu brânză și dovlecel

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 400 gr brânză telemea, sărată
  • 400 gr iaurt grecesc
  • 100 ml ulei
  • 1 dovlecel de mărime medie
  • sare și piper, după gust
  • 1  legătură de mărar verde
  • 1 legătură de ceapă verde
  • puțin busuioc uscat
  • 450-500 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • puțin unt, pentru uns tigaia, sau ulei

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru vafe și clătite cu brânză și dovlecel.

Amestecăm într-un bol, ouăle cu uleiul, brânza strivită și iaurtul. Adăugăm și praful de copt, în iaurt.

Spălăm bine dovlecelul și îl dăm pe răzătoarea mare. Îl decojim doar dacă nu este crud.

Adăugăm răzătura de dovlecel, apoi foile de ceapă verde, tocate mărunt și mărarul tocat mărunt. Nu punem și partea albă de la ceapă, doar frunzele.

Omogenizăm compoziția și adăugăm puțin busuioc uscat, sau verde, dacă avem.

La final adăugăm făina. Adăugăm atâta făină cât să fie compoziția mult mai groasă decât la clătitele clasice.

Încingem aparatele de copt( cel de vafe și panini maker) și punem câte un polonic de compoziție în fiecare compartiment.

La panini am pus câte 2 polonice din compoziție, dar separat, pentru a coace două clătite.

Coacem vafele și clătitele până se rumenesc frumos pe ambele părți.

Sunt delicioase și de efect, vă recomand, cu încredere, rețeta!