Dulciuri
Savarine cu pesmet. Reteta simpla si delicioasa
Reteta de savarine cu pesmet este una simpla, delicioasa si nu necesita prea mult timp de preparare.
Spre deosebire de savarinele preparate din aluat dospit, nu avem timp de asteptare, le praparam si le coacem imediat.
Ingrediente:
- 6 oua
- 30 de gr de faina
- 100 gr pesmet
- 120 gr zahar
- 1 pliculet de zahar vanilat
- un praf de sare
- un cubulet de unt pentru uns formele
Pentru ornat:
- 400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida indulcita )
- 2 linguri de zahar pudra (daca folositi frisca vegetala indulcita, nu-l puneti)
- 200 gr gem de capsune
Sirop:
- 500 ml apa
- 250 gr de zahar
- 1/2 esenta de rom
Mod de preparare pentru reteta savarine cu pesmet:
Aluatul il preparam astfel: albusurile le mixam cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile, faina si pesmetul si la final zaharul vanilat.
Formele le ungem cu unt si apoi e umplem cu aluat cam trei sferturi. Coacem 20-25 de minute in cuptorul incalzit inainte la 180 °C. Cand sunt gata le scoatem din forme si le lasam la racit pe un gratar cu baza in sus. Dupa ce s-au racit complet taiem fiecareia cate un capacel.
Siropul se prepara astfel: punem pe foc apa cu zaharul si amestecam pana se topeste. Dam de pe foc si cand este rece adaugam jumatate de esenta de rom. Insiropam din abundenta fiecare savarina, ornam cu frisca batuta si ungem capacelul cu gem de capsune.
Le punem cateva ore la frigider si apoi servim.
Spor la treaba si pofta buna!
Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă așteptăm zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.
*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului!
De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.
COMENTARII