SAVARINE CU PESMET

45 min

mediu

16 portii

Reteta de savarine cu pesmet  este una simpla ,delicioasa si nu necesita prea mult timp de preparare.Spre deosebire de savarinele preparate din aluat dospit ,nu avem timp de asteptare ,le praparam si le coacem imediat.

Ingrediente :

  • 6 oua
  • 30 de gr de faina
  • 100 gr pesmet
  • 120 gr zahar
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • un praf de sare
  • un cubulet de unt pentru uns formele

Pentru ornat :

  • 400 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida indulcita )
  • 2 linguri de zahar pudra(daca folositi frisca vegetala indulcita,nu-l puneti )
  • 200 gr gem de capsune

Sirop:

  • 500 ml apa
  • 250 gr de zahar
  • 1/2 esenta de rom

Mod de preparare savarine cu pesmet

Aluatul il preparam astfel : albusurile le mixam cu sarea si zaharul,adaugam galbenusurile,faina si pesmetul si la final zaharul vanilat.

Formele le ungem cu unt si apoi e umplem cu aluat cam trei sferturi .Coacem 20-25 de minute in cuptorul incalzit inainte la 180 °C.Cand sunt gata le scoatem din forme si le lasam la racit pe un gratar cu baza in sus..Dupa ce s-au racit complet taiem fiecareia cate un capacel.

Siropul se prepara astfel : punem pe foc apa cu zaharul si amestecam pana se topeste.Dam de pe foc si cand este rece adaugam jumatate de esenta de rom.Insiropam din abundenta fiecare savarina,ornam cu frisca batuta si ungem capacelul cu gem de capsune.

Le punem cateva ore la frigider si apoi servim.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “SAVARINE CU PESMET”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.