Gătește Sirop concentrat din flori de salcâm
Ingrediente
- 1 kg flori de salcâm
- 5 l de apă
- 2,5 kg zahăr
- 1-2 lămâi
Mod de preparare
Cum preparăm Rețeta de Sirop concentrat din flori de salcâm
Desfacem florile de salcâm de pe codițe și le cântărim, apoi le clătim bine în 2-3 ape reci.
Punem 5 l de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere adăugăm florile de salcâm, scurse. Le fierbem la foc mic, pentru 30-40 de minute.
Stingem focul, acoperim vasul cu un ștergar de bucătărie și lăsăm florile de salcâm la infuzat pentru 24 de ore.
A doua zi strecurăm lichidul printr-un tifon curat și stoarcem bine și florile din tifon.
Adăugăm zahărul și fierbem siropul până se reduce consistent, aproape la jumătate.
De fapt, consistența siropului trebuie să fie puțin mai fluidă decât cea pentru dulceață.
Spălăm bine lămâile, le feliem și le adăugăm în sirop, cu 15 minute înainte de a stinge focul.
Sterilizăm sticle, sau borcane, ce avem la îndemână și punem siropul fierbinte în ele. Stoarcem și feliile de lămâi să profităm din plin și de aroma lor.
Înfiletăm capacele și păstrăm recipientele cu sirop concentrat din flori de salcâm în pături, până se răcește definitiv.
Apoi, etichetăm recipientele și le trecem în cămară.
COMENTARII