Gătește Sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric
Timp de preparare
15 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- 800 gr zahăr
- 2 kg de lămâi bio
- 500 ml apă
- 200 gr ghimbir
- 1/2 linguriță de turmeric.
Mod de preparare
Spălăm bine lămâile în apă fierbinte cu puțin bicarbonat de sodiu. Le clătim bine, le ștergem și le răzuim cu atenție, doar coaja galbenă, fără stratul alb de sub aceasta. Apoi stoarcem sucul din lămâile decojite.
Punem într-o cratiță sucul de lămâie proaspăt stors, împreună cu 500 ml de apă și coaja de la lămâi răzuită fin. Spălăm ghimbirul, îl decojim și îl tăiem în felii subțiri. Adăugăm feliile de ghimbir în cratița cu celelalte ingrediente.
Adăugăm și zahărul amestecăm bine și punem amestecul la fiert, la foc mediu, până când zahărul se dizolvă. Reducem intensitatea focului și mai fierbem deliciosul sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric timp de 7-8 minute, nu mai mult. Îl strecurăm cât este fierbinte și îl turnăm imediat în sticlele sterilizate. Închidem sticlele ermetic și le acoperim cu o pătură groasă. Le lăsăm acolo să se răcească lent, apoi le trecem în cămară.
COMENTARII