Băuturi

Sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric

Dacă obișnuiți să vă preparați singuri diferite siropuri de fructe, legume sau alte plante, încercați și rețeta de sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric. Pe lângă gustul delicios, siropul este și revigorant și plin de vitamine.

Despre lămâi se știe că sunt bogate în vitamina C, dar și în antioxidanți. Antioxidanții au un rol important în lupta împotriva radicalilor liberi dăunători sănătății organismului.

Ghimbirul este foarte bogat în vitamine și minerale. Printre acestea se numără vitaminele B3 si B6, vitamina C, fier, potasiu,  magneziu, fosfor, zinc, etc. Ghimbirul are proprietăți antioxidante si antiinflamatorii puternice și este foarte recomandat în sprijinirea sistemului digestiv.

Turmericul conține un ingredient numit curcumina, care are un efect antiinflamator foarte intens si este unul dintre cei mai puternici antioxidanți.

Toate cele trei ingrediente au multiple beneficii pentru organism, iar combinate împreună produc o adevărată explozie de sănătate.

Iar dintre rețetele pentru sănătate mai găsiți pe blog și o rețetă de ghimbir cu lămâie și miere. Este o combinație pe care o folosim mai ales în sezonul rece.

Și tot din aceeași categorie vă mai recomandăm și rețeta de curcuma cu miere. Acest amestec mai poartă și denumirea de miere de aur, și este un antibiotic natural excelent, ce nu afectează flora intestinală.

Cum se prepară rețeta de sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric

Pentru prepararea deliciosului sirop folosim de la lămâi atât sucul cât și coaja răzuită fin. Aceasta oferă aromă puternică siropului, însă va trebui să optăm pentru lămâi sănătoase, netratate.

Ghimbirul se va adăuga după gust. Puteți mări sau micșora cantitatea, în funcție de cât de mult vă place gustul picant. Iar turmericul va aduce un plus de aromă, dar și de culoare siropului.

Tot din categoria rețetelor de siropuri pentru sănătate vă mai recomand de pe blog și rețeta de sirop de ghimbir. Are un gust dens, înțepător și merge de minune servit vara cu apă minerală și cuburi de gheață.

Dar găsiți pe blog și alte rețete de siropuri, sucuri sau alte băuturi de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric.

Sticle cu sirop

Gătește Sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric

Timp de preparare

15 min

Nivel

ușor

Porții

8

Sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric în pahare și în sticlă, alături de ghimbir, lămâi și turmeric în bol cu linguriță

Ingrediente

  • 800 gr zahăr
  • 2 kg de lămâi bio
  • 500 ml apă
  • 200 gr ghimbir
  • 1/2 linguriță de turmeric.

Mod de preparare

Spălăm bine lămâile în apă fierbinte cu puțin bicarbonat de sodiu. Le clătim bine, le ștergem și le răzuim cu atenție, doar coaja galbenă, fără stratul alb de sub aceasta. Apoi stoarcem sucul din lămâile decojite.

Punem într-o cratiță sucul de lămâie proaspăt stors, împreună cu 500 ml de apă și coaja de la lămâi răzuită fin. Spălăm ghimbirul, îl decojim și îl tăiem în felii subțiri. Adăugăm feliile de ghimbir în cratița cu celelalte ingrediente.

Adăugăm și zahărul amestecăm bine și punem amestecul la fiert, la foc mediu, până când zahărul se dizolvă. Reducem intensitatea focului și mai fierbem deliciosul sirop de lămâi cu ghimbir și turmeric timp de 7-8 minute, nu mai mult. Îl strecurăm cât este fierbinte și îl turnăm imediat în sticlele sterilizate. Închidem sticlele ermetic și le acoperim cu o pătură groasă. Le lăsăm acolo să se răcească lent, apoi le trecem în cămară.