Gătește Șnițele de pui în trei variante
Timp de preparare
30 min
Porții
12
Ingrediente
- 1 kg piept de pui dezosat
- sare și piper
- ulei
- Pentru compozițiile de cruste:
- 3 ouă mari
- sare și piper
- 200 gr fulgi de porumb
- 200 gr făină
- 200 gr pesmet +50 gr parmezan
- boia de ardei, opțional
Mod de preparare
Începem prin a felia pieptul de pui, nu foarte subțire. Așezăm o folie de prospețime peste feliile din piept de pui și le aplatizăm ușor așezând un tocător deasupra, sau o tavă și presând ușor cu mâinile. Nu folosim ciocanul de șnițele ca la șnițelele de porc pentru a nu strivi carnea de pui.
Condimentăm carnea pentru șnițele de pui cu sare și piper și o lăsăm la odihnit până pregătim compozițiile pentru crustă.
Punem într-un bol fulgii de porumb ușor zdrobiți. În alt bol amestecăm pesmetul cu parmezanul răzuit fin, iar în altul făina simplă.
În al patrulea bol amestecăm bine cele trei ouă cu sare, piper și, opțional, boia de ardei. Adăugăm și o lingură de făină pentru consistență.
Punem o tigaie încăpătoare la foc mediu spre mare cu ulei cât să acopere toată baza.
Trecem feliile din piept de pui mai întâi prin făina simplă, apoi prin compoziția de ouă și la final, o parte din ele prin pesmet și o parte prin fulgii de porumb.
A treia parte nu o trecem decât prin compoziția de ouă. Aceasta este de fapt metoda clasică de șnițele, cea mai des preparată.
Rumenim cele trei variante de șnițele în uleiul încins, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.
Importantă pentru prepararea șnițelelor este intensitatea focului care trebuie să fie mai mare pentru a se rumeni mai repede și a nu permite uleiului să se îmbibe în cruste. În tigăile speciale se pot prepara șnițelele și fără grăsime. Noi le preferăm totuși rumenite în grăsime, pentru că gustul este mult mai bun.
Acestea fiind spuse, vă dorim să aveți spor la preparat șnițele de pui în trei variante și poftă bună la savurat!
Accesați și galeria foto de mai sus, pentru a vedea și rețeta în imagini!
COMENTARII