Gătește Sos picant de roșii, cu ardei iute și usturoi
Timp de preparare
120 min
Porții
3
Ingrediente
- 3 kg roșii bine coapte
- 1-2 ardei iuți, roșii
- 3-4 căței de usturoi
- 2-3 fire de busuioc
- 1 ceapă mică
- 1 lingură de ulei de floarea soarelui
- 1 lingură de sare pentru murături, neiodată
- 2-3 linguri de zahăr
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor. Spălăm bine roșiile și le tocăm în bucăți mai mici, apoi le trecem prin mașina de tocat cu separator de semințe.
Curățăm ardeii iuți și îi trecem prin mașina de tocat, sau îi mărunțim cu ajutorul robotului.
O parte din grăunții de usturoi curățați îi dăm pe răzătoare, iar o parte îi tocăm rondele. Curățăm ceapa și o tocăm cât de mărunt putem. Spălăm frunzele de busuioc și le tocăm mărunt.
Punem într-o cratiță uleiul la încins și adăugăm ceapa tocată și rondelele de usturoi. Le amestecăm până când se pătrund bine apoi adăugăm busuiocul, ardeii iuți și roșiile.
Dacă dorim sosul și mai picant strecurăm în el și câteva semințe de la ardeii iuți.
Fierbem sosul de roșii până când se reduce la jumătate, înlăturând spuma care se formează pe parcurs. Spre final de fierbere adăugăm sarea, zahărul și usturoiul răzuit.
Punem deliciosul sos picant de roșii fierbinte în sticle sau borcane sterilizate. le închidem ermetic și le acoperim cu o pătură.
Mai târziu putem folosi sosul la paste, la pizza, la chiftele sau carne cu sos, etc.
COMENTARII