Gătește Spaghete cu chiftele în sos de roșii
Timp de preparare
75 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru chiftele în sos de roșii:
- 1 kg carne tocată, vită + porc
- 2 cepe medii
- 1 căpățână de usturoi
- 2 cartofi, medii
- 1 morcov mare
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 1 linguriță de sare
- 1/4 linguriță de piper măcinat
- 1 linguriță de cimbru uscat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 1 linguriță de boia dulce și afumată
- 2 ouă
- 800 gr sos de roșii pentru paste și pizza
- 500 ml apă
- Pentru spaghete:
- 400 gr spaghete
- 2 litri de apă
- 1 linguriță de sare
- 2 lingurițe cu ulei de măsline
- parmezan răzuit, pentru servit
Mod de preparare
Începem cu prepararea chiftelelor care necesită amestecarea ingredientelor, modelarea chiftelelor și coacere la cuptor. În ultimele 15 minute de preparare a chiftelelor ne ocupăm și de spaghete. Sosul de roșii îl amestecăm cu apa, apoi îl aducem la punctul de fierbere.
Cum preparăm spaghete cu chiftele în sos de roșii
Punem carnea tocată într-un bol. Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt sau le dăm pe răzătoare. Le adăugăm în bolul cu carne tocată.
Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Îi adăugăm în bol. Procedăm la fel și cu morcovul. Adăugăm sarea și condimentele, pătrunjelul verde, tocat mărunt și cele două ouă.
Amestecăm bine toate ingredientele din bol, până când compoziția devine omogenă. Punem compoziția de chiftele pentru 30 de minute la frigider, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Între timp încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Formăm chiftelele cam cât o minge de ping pong și le așezăm în forme de brioșe, sau direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem chiftelele pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până sunt bine rumenite.
Când încep să se rumenească deasupra, le întoarcem și pe partea cealaltă, cu o furculiță.
Într-o cratiță, punem sosul de roșii și apa, omogenizăm amestecul și îl aducem la punctul de fierbere și adăugăm chiftelele. Le mai fierbem împreună cu sosul pentru 10 minute.
Fierbem spaghetele în cel mai clasic mod, în apă cu sare și puțin ulei de măsline.
Le scurgem bine și le amestecăm cu chiftelele în sos de roșii.
Sunt tare gustoase și foarte sățioase!
COMENTARII