Paste / Orez

Spaghete cu chiftele în sos de roșii

Ne plac preparatele cu paste și apelăm la ele ori de câte ori vrem o mâncare simplă și consistentă. Și pentru că ne plac mult și chiftelele le-am combinat cu pastele într-o delicioasă rețetă de spaghete cu chiftele în sos de roșii.

Este o mâncare atât de sățioasă că nu mai dorești altceva la masă.

Chiftelele le-am preparat la cuptor, așa cum am procedat și la rețeta de chiftele la cuptor din carne cu legume.

Iar pentru sosul de roșii am prezentat anterior pe blog o rețetă de sos de roșii pentru paste și pizza. Tare bun este și tare utile sunt câteva borcane pentru iarnă. Doar desfacem borcanul, încălzim conținutul și îl adăugăm peste paste, sau peste alte preparate. La pizza bineînțeles că se va adăuga rece.

Ne place acest sos pentru că este foarte aromat și foarte consistent. Bineînțeles că fiecare poate pune în el aromele preferate.

Rețeta de spaghete cu chiftele în sos de roșii perfectă pentru un prânz delicios

Pentru rețeta de față am ales spaghetele. Se combină mai aspectuos cu chiftelele în sos decât alte tipuri de paste scurte. Merg la fel de bine și tagliatellele.

Cât despre chiftele, am optat pentru combinația de carne de porc și de vită. Condimentate cu mult usturoi, cu cimbru și busuioc, au ieșit tare gustoase. Iar preparate la cuptor sunt și mai sănătoase.

Mai găsiți pe blog o rețetă de chiftele în sos de roșii în sos de roșii cu usturoi. La data respectivă am servit-o cu mămăliguță.

Iar cea mai îndrăgită rețetă de chiftele de pe blog este rețeta de chiftele în sos de roșii cu mozzarella la cuptor.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete cu chiftele și foarte multe rețete cu paste, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de spaghete cu chiftele în sos de roșii.

Porție de spaghete cu chiftele în sos de roșii, presărate cu frunze de busuioc

Gătește Spaghete cu chiftele în sos de roșii

Timp de preparare

75 min

Nivel

mediu

Porții

6

Porție de spaghete cu chiftele în sos de roșii, presărate cu parmezan răzuit

Ingrediente

  • Pentru chiftele în sos de roșii:
  • 1 kg carne tocată, vită + porc
  • 2 cepe medii
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2 cartofi, medii
  • 1 morcov mare
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper măcinat
  • 1 linguriță de cimbru uscat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1 linguriță de boia dulce și afumată
  • 2 ouă
  • 800 gr sos de roșii pentru paste și pizza
  • 500 ml apă
  • Pentru spaghete:
  • 400 gr spaghete
  • 2 litri de apă
  • 1 linguriță de sare
  • 2 lingurițe cu ulei de măsline
  • parmezan răzuit, pentru servit

Mod de preparare

Începem cu prepararea chiftelelor care necesită amestecarea ingredientelor, modelarea chiftelelor și coacere la cuptor. În ultimele 15 minute de preparare a chiftelelor ne ocupăm și de spaghete. Sosul de roșii îl amestecăm cu apa, apoi îl aducem la punctul de fierbere.

Cum preparăm spaghete cu chiftele în sos de roșii

Punem carnea tocată într-un bol. Curățăm ceapa și usturoiul, le tocăm mărunt sau le dăm pe răzătoare. Le adăugăm în bolul cu carne tocată.

Curățăm cartofii și îi dăm pe răzătoare, apoi îi scurgem bine de lichid, presându-i în mâini. Îi adăugăm în bol. Procedăm la fel și cu morcovul. Adăugăm sarea și condimentele, pătrunjelul verde, tocat mărunt și cele două ouă.

Amestecăm bine toate ingredientele din bol, până când compoziția devine omogenă. Punem compoziția de chiftele pentru 30 de minute la frigider, pentru a se întrepătrunde bine aromele.

Între timp încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius. Formăm chiftelele cam cât o minge de ping pong și le așezăm în forme de brioșe, sau direct în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem chiftelele pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până sunt bine rumenite.

Când încep să se rumenească deasupra, le întoarcem și pe partea cealaltă, cu o furculiță.

Într-o cratiță, punem sosul de roșii și apa, omogenizăm amestecul și îl aducem la punctul de fierbere și adăugăm chiftelele. Le mai fierbem împreună cu sosul pentru 10 minute.

Fierbem spaghetele în cel mai clasic mod, în apă cu sare și puțin ulei de măsline.

Le scurgem bine și le amestecăm cu chiftelele în sos de roșii.

Sunt tare gustoase și foarte sățioase!