Gătește Ștrudel cu vișine și aluat simplu de casă
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 250 gr făină
- 120 ml apă
- 60 gr unt cu peste 80% grăsime
- 1 linguriță de oțet
- un vârf de linguriță cu sare.
- Pentru umplutură:
- 500 gr vișine fără sâmburi
- 100 – 150 gr zahăr
- 1-2 linguri de unt topit
- 1 lingură de amidon
- zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului care va sta la rece de seara până dimineața, sau 4-5 ore.
Într-un bol, amestecăm făina cu sarea, apoi adăugăm untul rece, tăiat în cuburi și oțetul. Începem să frământăm untul cu făina, cu vârfurile degetelor. Când obținem niște firimituri, turnăm apă și continuăm frământarea aluatului. Punem aluatul pe masa presărată cu făină și îl omogenizăm bine.
Apoi îl împachetăm cu folie de prospețime și îl punem la rece pentru 2-3 ore.
După aceea scoatem aluatul de la rece și îl întindem pe masa presărată cu făină într-o foaie subțire. Ungem 2/3 din suprafața foii cu unt topit și împachetăm aluatul în trei. Îndoim mai întâi partea neunsă, iar peste ea venim cu marginea de aluat unsă. Cu ajutorul sucitorului mai întindem aluatul împachetat astfel într-o foaie mai subțire. Repetăm procedeul, împachetăm aluatul și îl mai lăsăm la rece 1-2 ore.
Pentru umplutură amestecăm vișinele cu zahărul și le lăsăm la rece până când se formează sirop. Adăugăm amidonul alimentar și fierbem vișinele până când amidonul se hidratează. Lăsăm compoziția la răcit înainte de a forma deliciosul ștrudel cu vișine și aluat simplu de casă.
Pentru a forma ștrudelul întindem aluatul într-o foaie subțire și adăugăm compoziția de vișine la unul din capete. Rulăm ștrudelul pornind de la capătul cu vișine și îl așezăm în tavă, pe hârtie de copt.
Punem tava în cuptor și coacem deliciosul ștrudel cu vișine și aluat simplu de casă pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius. Îl lăsăm să se răcească, îl decorăm cu zahăr pudră și îl porționăm.
Puteți prepara două ștrudele din cantitățile date.
Spor și poftă bună!
COMENTARII