Ciorbe / Supe

SUPA CREMA DE FENICUL CU SOMON AFUMAT

In week-end am fost la cules de urzici prin imprejurimi si am avut un pranz rapid, sanatos si delicios.Iar pentru cina,fiind si dezlegare la peste am facut aceasta supa crema de fenicul cu somon afumat,apreciata in mod deosebit de copilul mofturos.Are un gust deosebit asa ca v-o recomand cu drag.
Si face parte din meniul cu care particip la concursul „KitchenAid de Martisor”,organizat de Retetecalamama.ro.

Ingrediente:

  • 2 bulbi de fenicul (700 g)
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 4-5 linguri de ulei de masline e.v.
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 550 ml supa vegetala
  • sare,piper
  • 150 g somon afumat

Mod de preparare supa crema de fenicul cu somon afumat

Pentru inceput curatam feniculul.Taiem extremitatile,curatam frunzele exterioare lovite,taiem fiecare bulb in patru parti apoi eliminam si partea dura din interior.

Apoi,intr-o craticioara punem uleiul de masline, ceapa  si feniculul tocate si calim timp de 5 minute la foc mic.Adaugam cartoful curatat si taiat bucatele mici si supa vegetala.Fierbem 15-20 de minute pana ce legumele sunt moi,dupa care putem pune smantana.Mai dam un clocot doua si stingem focul.

Potrivim de sare si piper (am folosit un mix de piper) si pasam compozitia cu un mixer vertical pana obtinem o crema de consistenta unei smantani.

Servim cu somon afumat si crutoane de paine.Pofta buna!