SUPA CREMA DE FENICUL CU SOMON AFUMAT

35 min

simplu

4 portii

In week-end am fost la cules de urzici prin imprejurimi si am avut un pranz rapid, sanatos si delicios.Iar pentru cina,fiind si dezlegare la peste am facut aceasta supa crema de fenicul cu somon afumat,apreciata in mod deosebit de copilul mofturos.Are un gust deosebit asa ca v-o recomand cu drag.
Si face parte din meniul cu care particip la concursul „KitchenAid de Martisor”,organizat de Retetecalamama.ro.

Ingrediente:

  • 2 bulbi de fenicul (700 g)
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 4-5 linguri de ulei de masline e.v.
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 550 ml supa vegetala
  • sare,piper
  • 150 g somon afumat

Mod de preparare supa crema de fenicul cu somon afumat

Pentru inceput curatam feniculul.Taiem extremitatile,curatam frunzele exterioare lovite,taiem fiecare bulb in patru parti apoi eliminam si partea dura din interior.

Apoi,intr-o craticioara punem uleiul de masline, ceapa  si feniculul tocate si calim timp de 5 minute la foc mic.Adaugam cartoful curatat si taiat bucatele mici si supa vegetala.Fierbem 15-20 de minute pana ce legumele sunt moi,dupa care putem pune smantana.Mai dam un clocot doua si stingem focul.

Potrivim de sare si piper (am folosit un mix de piper) si pasam compozitia cu un mixer vertical pana obtinem o crema de consistenta unei smantani.

Servim cu somon afumat si crutoane de paine.Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

37 comentarii la “SUPA CREMA DE FENICUL CU SOMON AFUMAT”

  1. Nu am incercat pana acum feniculul..pf, ce sa zic…dar supa arata intr un mare fel..si pun pariu ca este la fel de deliciasa!!Ne surprinzi mereu cu retete frumoase..si bune in acelasi tomp, incat chiar daca nu suntem fanul nr1 al vreunui preparat..tu, ne incumeti sa il incercam..Bv!pupici:*

  2. Fenicululul este cool!! imi place mult. L-am mincat inclusiv in desert 🙂

    Prezentarea este excelenta! Success

    In materie de urzici.. ahhh. Nu am mai mincat asa ceva de peste .. multi multi ani. Asa ceva nu se gaseste pe unde sint eu.

    1. @The Wandering Oltean:si noua dar in desert nu l-am incercat,e o idee interesanta.
      Urzicile abia anul trecut le-am descoperit si noi,dintr-o intamplare.Acum abia asteptam primavara sa mergem la cules.
      O zi frumoasa!

  3. Nici eu nu am consumat fenicul pana acuma, insa vazand cat este de apreciata reteta ta…inseamna ca este super gustoasa supica:)!!!M-ai facut curioasa, deci…trebuie de incercat:)!!!!!Pupici:X

  4. ador feniculul,il mancam asa crud cu un pic de sare si ulei da masline sau in salata,dar e de incercat si supica ta ca tare bine arata,succes mult la concurs

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Politica de confidențialitate

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?