Gătește Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
6

Ingrediente
- 750 gr sfeclă roșie
- 1 ceapă roșie
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 cartof de mărime medie
- sare și piper, după gust
- 2 rondele de ghimbir
- 200 gr lapte de cocos + extra pentru servit
- 1 lingură ulei de măsline
- 1200 ml apă
- frunze de mentă și de pătrunjel verde, pentru decor.
Mod de preparare
Începem cu pregătirea tuturor legumelor, pe care le curățăm și le tocăm cuburi.
Într-o tigaie încăpătoare punem o lingură de ulei și călim, mai întâi ceapa roșie, pentru 1 minute. Adăugăm pe rând: rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, dar și o parte din ghimbir.
Într-o cratiță punem apa la fiert și adăugăm puțină sare. Când apa clocotește, adăugăm sfecla roșie curățată și tocată în cuburi mai mari. O lăsăm să fiarbă până când este bine pătrunsă.
Amestecăm bine legumele din tigaie și le mai stropim cu zeamă fierbinte, de la sfeclă, pentru a nu se arde. Astfel se vor pătrunde mai rapid și nu vor căpăta nici acel gust de prăjeală.
Adăugăm legumele călite peste sfecla din celălalt vas. Apoi adăugăm și cartoful curățat și tocat în cuburi.
Când toate legumele sunt bine fierte, scurgem cam trei sferturi din supă și o dăm deoparte. Apoi trecem legumele prin blender cu supa care a rămas. Adăugăm și laptele de cocos, puțin ghimbir răzuit, sare și piper, după gust. Potrivim consistența supei cremă adăugând câte puțin din supa scursă și amestecând pentru omogenizare. Mai fierbem supa cremă de sfeclă roșie cu lapte de cocos pentru 2 minute, apoi o putem servi.
Decorăm supa cremă cu frunze de mentă și de pătrunjel verde, dar și cu puțin lapte de cocos, în timpul servirii.
Este delicioasă servită simplă, dar merge și cu câteva crutoane de pâine aromate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII