Rețete de post

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos

Din categoria rețetelor de post pe care le-am adorat de la prima degustare, s-a numărat și rețeta de supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos. Este o supă foarte gustoasă, aromată și cremoasă, dar și foarte plăcut colorată.

Laptele de cocos este aromat și cremos, înlocuiește cu succes smântâna dun supele cremă clasice. În plus, este și sănătos.

Găsiți pe blog și varianta clasică a rețetei de supă cremă de sfeclă roșie, cu smântână și chipsuri de sfeclă. Este o variantă mai simplă, cu mai puține ingrediente, dar foarte gustoasă și sățioasă. Crutoanele sunt înlocuite cu chipsuri din sfeclă. Dacă nu țineți post, încercați-o.

Iar o altă rețetă de supă cremă de pe blog, care merită s-o încercați, este rețeta de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină. Este absolut delicioasă, este consistentă și foarte sănătoasă. Usturoiul adăugat în cantitate mai mare, oferă supei un gust delicios și picant. Merită preparată, mai ales în sezonul rece. Se spune că va ține virozele de răceală sau de gripă la distanță.

Cum preparăm rețeta de supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos

Pentru rețeta de azi vom căli ușor ceapa și câteva dintre legume, adăugate pe rând, în foarte puțin ulei. Apoi le vom fierbe împreună cu celelalte legume. Ghimbirul adăugat aduce un plus de aromă și de gust picant. Acesta poate fi înlocuit cu 1-2 căței de usturoi, dacă nu îl aveți sau nu îl agreați.

Putem prepara pentru servirea supei și celebrele crutoane aromate, dar și chipsuri din sfeclă și din alte legume. Iar frunzele de mentă adăugate în timpul servirii, vor aduce supei un plus de aromă și de prospețime.

Dacă și voi obișnuiți să preparați supe cremă, găsiți pe blog și alte rețete, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos.

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos în bol negru

Gătește Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

6

Supă cremă de sfeclă cu lapte de cocos în bol negru

Ingrediente

  • 750 gr sfeclă roșie
  • 1 ceapă roșie
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 cartof de mărime medie
  • sare și piper, după gust
  • 2 rondele de ghimbir
  • 200 gr lapte de cocos + extra pentru servit
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1200 ml apă
  • frunze de mentă și de pătrunjel verde, pentru decor.

Mod de preparare

Începem cu pregătirea tuturor legumelor, pe care le curățăm și le tocăm cuburi.

Într-o tigaie încăpătoare punem o lingură de ulei și călim, mai întâi ceapa roșie, pentru 1 minute. Adăugăm pe rând: rădăcina de pătrunjel, păstârnacul, dar și o parte din ghimbir.

Într-o cratiță punem apa la fiert și adăugăm puțină sare. Când apa clocotește, adăugăm sfecla roșie curățată și tocată în cuburi mai mari. O lăsăm să fiarbă până când este bine pătrunsă.

Amestecăm bine legumele din tigaie și le mai stropim cu zeamă fierbinte, de la sfeclă, pentru a nu se arde. Astfel se vor pătrunde mai rapid și nu vor căpăta nici acel gust de prăjeală.

Adăugăm legumele călite peste sfecla din celălalt vas. Apoi adăugăm și cartoful curățat și tocat în cuburi.

Când toate legumele sunt bine fierte, scurgem cam trei sferturi din supă și o dăm deoparte. Apoi trecem legumele prin blender cu supa care a rămas. Adăugăm și laptele de cocos, puțin ghimbir răzuit, sare și piper, după gust. Potrivim consistența supei cremă adăugând câte puțin din supa scursă și amestecând pentru omogenizare. Mai fierbem supa cremă de sfeclă roșie cu lapte de cocos pentru 2 minute, apoi o putem servi.

Decorăm supa cremă cu frunze de mentă și de pătrunjel verde, dar și cu puțin lapte de cocos, în timpul servirii.

Este delicioasă servită simplă, dar merge și cu câteva crutoane de pâine aromate.

Spor și poftă bună!