Gătește Supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
4
Ingrediente
- 250 gr ciuperci champignon
- 250 gr cartofi
- 2 litri de apă
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper și de coriandru
- 2 linguri de făină
- 250 ml smântână de gătit
- sare după gust
- 4 ouă
- mărar verde pentru decor.
Mod de preparare
Mai întâi punem apa la fiert cu o linguriță de sare.
Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tocăm în cuburi. Ștergem bine ciupercile și dacă sunt mari le tăiem în sferturi, dacă sunt micuțe le lăsăm întregi. Adăugăm cartofii și ciupercile în apa care fierbe. Mai adăugăm și foile de dafin, boabele de piper și pe cele de coriandru.
Lăsăm supa de ciuperci cu cartofi să fiarbă până când ingredientele sunt pătrunse.
Apoi amestecăm făina cu smântâna până la omogenizare. Turnăm compoziția obținută în supa care fierbe, amestecând intens pentru omogenizare.
Când făina este bine hidratată, potrivim gustul supei cu sare. Apoi spargem pe rând ouăle în supă, iar gând albușul se coagulează, oprim focul.
Servim delicioasa supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat decorată cu mărar verde.
Este o supă foarte gustoasă, este foarte aromată și sățioasă.
Spor și poftă bună!
COMENTARII