Ciorbe / Supe

Supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat

Ne place în mod deosebit supa de ciuperci, ne place și cea de cartofi, dar atunci când le combinăm obținem o supă absolut delicioasă.  Pentru a vă convinge, încercați și voi rețeta de supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat. Este potrivită pentru un prânz delicios în familie.

Supele sau ciorbele sunt aproape nelipsite de la mesele de prânz. Ne place să le preparăm consistente și uneori nu mai avem nevoie la masă de felul doi. Ne plac combinațiile de ingrediente ca oferă acestora gust și culoare.

Una dintre cele mai consistente rețete de supă pe care o preparăm este cea rețeta italiană de supă Minestrone. Este gustoasă, foarte consistentă și hrănitoare și este preparată din multe legume cu paste sau orez.

Iar dintre rețetele de supă cremă, o amintim aici pe cea de supă cremă de usturoi cu cartofi și țelină. Este absolut delicioasă, este consistentă și sățioasă și este de post. Nu vă fie teamă că are gust intens de usturoi. Aroma usturoiului se simte, dar este foarte plăcută, mai ales că se întrepătrunde cu aroma celorlalte ingrediente.

Cum preparăm rețeta de supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat

Rețeta de față este un fel de supă cremă, dar fără a pasa ingredientele. Putem pasa doar o mică parte din ele, dar îngroșăm supa cu smântână și făină. Este procedeul ca la rețetele de ciulama sau ca la rețetele franțuzești de supă.

Rețeta nu conține foarte multe ingrediente, însă combinația dintre ele este gustoasă și hrănitoare.

Mai găsiți pe blog și o rețetă de supă cremă de ciuperci brune cu lapte de cocos. Este foarte gustoasă și cremoasă. Iar servită cu crutoane este și foarte consistentă.

Dar găsiți pe blog o secțiune dedicată supelor și ciorbelor de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat.

Porție de supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat în bol cu lingură

Gătește Supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

4

Porție de supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat în bol cu lingură

Ingrediente

  • 250 gr ciuperci champignon
  • 250 gr cartofi
  • 2 litri de apă
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper și de coriandru
  • 2 linguri de făină
  • 250 ml smântână de gătit
  • sare după gust
  • 4 ouă
  • mărar verde pentru decor.

 

Mod de preparare

Mai întâi punem apa la fiert cu o linguriță de sare.

Curățăm cartofii, îi spălăm și îi tocăm în cuburi. Ștergem bine ciupercile și dacă sunt mari le tăiem în sferturi, dacă sunt micuțe le lăsăm întregi. Adăugăm cartofii și ciupercile în apa care fierbe. Mai adăugăm și foile de dafin, boabele de piper și pe cele de coriandru.

Lăsăm supa de ciuperci cu cartofi să fiarbă până când ingredientele sunt pătrunse.

Apoi amestecăm făina cu smântâna până la omogenizare. Turnăm compoziția obținută în supa care fierbe, amestecând intens pentru omogenizare.

Când făina este bine hidratată, potrivim gustul supei cu sare. Apoi spargem pe rând ouăle în supă, iar gând albușul se coagulează, oprim focul.

Servim delicioasa supă de ciuperci cu cartofi și ou poșat decorată cu mărar verde.

Este o supă foarte gustoasă, este foarte aromată și sățioasă.

Spor și poftă bună!