Gătește Supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- Pentru supa de legume:
- 1500 ml apă,
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1-2 linguri de ulei
- sare după gust.
- Pentru supa cremă:
- 3 bucăți mici de sfeclă roșie
- 1 măr
- sucul de la 1/2 lămâie
- 1 ceapă
- 2 linguri de ulei
- smântână pentru servit
- cozi de ceapă verde pentru decor
- 1 baghetă de pâine
- ulei de măsline
- oregano
- usturoi.
Mod de preparare
Mai întâi vom prepara supa de legume.
Punem apa la fiert și adăugăm puțină sare și uleiul. Curățăm toate legumele și le tocăm în bucăți mai mari. Le punem în apa care fierbe și le lăsăm să se pătrundă bine si să-și degaje aromele în apă. Apoi le scurgem și le putem folosi la alte preparate. Putem prepara un piure din ele sau un sos delicios.
Pentru a prepara supă cremă de sfeclă cu mere, mai întâi curățăm sfecla și o tocăm în cuburi. Curățăm mărul și îl tocăm în cuburi. Stropim cuburile de mere cu suc proaspăt de lămâie.
Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.
Apoi punem uleiul la încins și călim ceapa doar până când se pătrunde puțin și devine sticloasă. Adăugăm cuburile de sfeclă și le amestecăm pentru 1 minut cu ceapa și uleiul încins. Apoi adăugăm merele și le amestecăm și pe acestea cu ingredientele călite. Adăugăm supa și fierbem ingredientele până când se pătrund bine și se pot pasa.
Mai adăugăm sare după gust, apoi procesăm ingredientele cu un blender până când le transformăm în supă cremă.
Bagheta o tăiem în trei felii transversale pe care le punem într-o tigaie. Le stropim cu ulei, le presărăm cu oregano și usturoi presat și le rumenim la tigaie până când devin crocante.
Servim delicioasa supă cremă de sfeclă cu mere decorată cu smântână și cozi de ceapă tocate mărunt, alături de baghetele aromate.
Spor și poftă bună!
COMENTARII