Ciorbe / Supe

Supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate

Dacă vă place sfecla roșie și sunteți în căutare de rețete delicioase, în care s-o includeți, avem pentru voi o rețetă de supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate.

Este delicioasă, are gust dulce-acrișor și are o culoare foarte plăcută. Iar decorată cu smântână, contrastul de culori va fi spectaculos. Este ideală de preparat și pentru sărbătoarea Dragobetelui sau pentru ziua de 1 Martie.

Ne plac rețetele de supă cremă pentru că putem combina în ele o mulțime de ingrediente care oferă gusturi și culori deosebite

Un exemplu îl puteți descoperi pe blog la rețeta de supă cremă de broccoli cu spanac. Este gustoasă, este consistentă și ne oferă un plus de sănătate. Culoarea verde se datorează atât spanacului cât și buchețelelor de broccoli.

Iar o altă rețetă de supă cremă frumos colorată o puteți descoperi pe blog accesând rețeta de supă cremă de dovleac copt, cu legume coapte. Este o supă foarte consistentă, păcat că o putem prepara doar în sezonul dovlecilor.

Cum preparăm rețeta de supă cremă de sfeclă cu mere

Pentru rețeta de azi vom prepara mai întâi o supă din mai multe legume pe care o vom strecura. Apoi, în supa strecurată vom fierbe sfecla roșie și merele. Merele stropite cu puțin suc de lămâie, după curățare pentru a nu oxida, vor oferi supei un gust acrișor. Acesta va fi echilibrat de gustul dulce al sfeclei.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de supă cremă din sfeclă, în combinație cu alte ingrediente.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate.

Două boluri cu Supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate

Gătește Supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate

Timp de preparare

45 min

Nivel

mediu

Porții

6

Două boluri cu Supă cremă de sfeclă cu mere și baghete aromate

Ingrediente

  • Pentru supa de legume:
  • 1500 ml apă,
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare după gust.
  • Pentru supa cremă:
  • 3 bucăți mici de sfeclă roșie
  • 1 măr
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 ceapă
  • 2 linguri de ulei
  • smântână pentru servit
  • cozi de ceapă verde pentru decor
  • 1 baghetă de pâine
  • ulei de măsline
  • oregano
  • usturoi.

Mod de preparare

Mai întâi vom prepara supa de legume.

Punem apa la fiert și adăugăm puțină sare și uleiul. Curățăm toate legumele și le tocăm în bucăți mai mari. Le punem în apa care fierbe și le lăsăm să se pătrundă bine si să-și degaje aromele în apă. Apoi le scurgem și le putem folosi la alte preparate. Putem prepara un piure din ele sau un sos delicios.

Pentru a prepara supă cremă de sfeclă cu mere, mai întâi curățăm sfecla și o tocăm în cuburi. Curățăm mărul și îl tocăm în cuburi. Stropim cuburile de mere cu suc proaspăt de lămâie.

Curățăm ceapa și o tocăm mărunt.

Apoi punem uleiul la încins și călim ceapa doar până când se pătrunde puțin și devine sticloasă. Adăugăm cuburile de sfeclă și le amestecăm pentru 1 minut cu ceapa și uleiul încins. Apoi adăugăm merele și le amestecăm și pe acestea cu ingredientele călite. Adăugăm supa și fierbem ingredientele până când se pătrund bine și se pot pasa.

Mai adăugăm sare după gust, apoi procesăm ingredientele cu un blender până când le transformăm în supă cremă.

Bagheta o tăiem în trei felii transversale pe care le punem într-o tigaie. Le stropim cu ulei, le presărăm cu oregano și usturoi presat și le rumenim la tigaie până când devin crocante.

Servim delicioasa supă cremă de sfeclă cu mere decorată cu smântână și cozi de ceapă tocate mărunt, alături de baghetele aromate.

Spor și poftă bună!