Ciorbe / Supe

Supă de legume cu găluște bavareze

Dacă nu ați încercat până acum găluștele bavareze, vă recomand o rețetă de supă de legume cu găluște bavareze. Este simplă de preparat și o puteți adapta folosind legumele preferate.

Supa poate fi servită și rece, găluștele bavareze ținând loc de pâine.

Găluștele bavareze (numite „Knödel” în germană) sunt o specialitate culinară din sudul Germaniei, în special din regiunea Bavaria. Ele au o istorie îndelungată, fiind menționate în rețetele din Evul Mediu. Găluștele pot fi făcute din diverse ingrediente, precum cartofi, pâine, sau gris, dar cele bavareze tradiționale sunt de obicei făcute dintr-un amestec de făină sau pâine, ouă și lapte.

În Bavaria, găluștele sunt adesea servite alături de mâncăruri cu sos, cum ar fi fripturile de porc, dar sunt folosite și în supe. Popularitatea lor se datorează atât gustului deosebit cât și versatilității lor. Găluștele bavareze reprezintă o mâncare de confort, evocând tradițiile și căldura bucătăriei familiale bavareze.

Mai găsiți pe blog și rețeta de tocană de porc cu găluște bavareze. Și aceasta este foarte gustoasă, iar găluștele bavareze se întrepătrund delicios cu sosul de la tocană.

Detalii despre rețeta de supă de legume cu găluște bavareze

Această supă combină gustul proaspăt al legumelor cu textura pufoasă și delicioasă a găluștelor bavareze, care sunt preparate dintr-un amestec simplu de ouă, lapte, cuburi de pâine și verdeață.

Găluștele se vor fierbe separat, în apă cu sare, pentru ca acestea să nu absoarbă din supa de legume. Se vor adăuga în supă la final de preparare.

Supa se poate prepara din legumele preferate, pentru a obține gustul care vă place.

Mai găsiți pe blog și rețeta de supă de vită cu găluște de pâine. Și aceasta este savuroasă și foarte consistentă, perfectă pentru un prânz în familie.

Dar mai găsiți și alte rețete de supe, mai simple sau mai complexe, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă de legume cu găluște bavareze.

Supă de legume cu găluște bavareze în bol și în oală, alături de felii de pâine

Gătește Supă de legume cu găluște bavareze

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

8

Supă de legume cu găluște bavareze în bol și în oală, alături de felii de pâine

Ingrediente

  • Pentru supa de legume:
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 broccoli mai mic
  • 2 linguri de ulei
  • 3 litri de apă
  • sare și piper după gust
  • pătrunjel verde pentru decor.
  • Pentru găluștele bavareze:
  • 4-5 felii de pâine albă, mai veche
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • sare și piper după gust.

 

Mod de preparare

Mai întâi vom pregăti găluștele bavareze pe care le vom fierbe separat în apă cu puțină sare. După ce le scoatem, în aceeași apă vom fierbe legumele.

Tocăm feliile de pâine în cuburi mici și le punem într-un bol. Adăugăm peste ele ouăle, untul topit, laptele grișul și verdeața tocată. Presărăm sare și piper și amestecăm bine ingredientele până când obținem o compoziție omogenă. Apoi formăm găluștele de mărimea unei mingi de ping pong.

Punem 3 litri de apă la fiert și scufundăm găluștele. Le lăsăm să fiarbă până când se ridică la suprafață, apoi le scoatem cu o spumieră într-un bol cu capac.

Pentru a prepara supa de legume mai întâi curățăm ceapa, o tocăm și o călim ușor în puțin ulei. Apoi adăugăm rădăcinoasele curățate și tăiate în rondele sau cuburi.

Adăugăm și broccoli desfăcuți în buchețele și le lăsăm să fiarbă până când se pătrund toate. Apoi adăugăm găluștele bavareze și potrivim gustul cu sare și piper.

În timpul servirii adăugăm și pătrunjel verde tocat mărunt.

Spor și poftă bună!