Mâncăruri cu carne

Tocană de porc cu găluște bavareze, la cuptor

Dacă vă plac mâncărurile cu carne de porc și sunteți în căutare de combinații interesante de ingrediente, puteți încerca și rețeta de tocană de porc cu găluște bavareze. Nu se prepară greu, iar mâncarea este absolut delicioasă și sățioasă. Găluștele bavareze țin loc de pâine.

Carnea de porc este foarte versatilă, o putem prepara într-o mulțime de moduri. Este și foarte gustoasă, dar și fragedă, dacă știm să o preparăm corect.

Este specifică mai mult sezonului rece, pentru că este mai consistentă. Însă nu ne oprește nimeni să o preparăm când ne este poftă de ea.

Una dintre rețetele simple cu carne de porc și mult adorate de familie, este rețeta de tocăniță de ciuperci cu carne de porc. Se prepară ușor, destul de rapid și nu necesită ingrediente multe. Iar servită cu mămăliguță, deliciul este maxim.

Găluștele bavareze le folosim mai mult la supe și ciorbe. Sunt foarte gustoase, interesante și țin loc de pâine la masă.

Vedeți aici și o rețetă de supă de vită cu găluște de pâine.

Cum preparăm rețeta de tocană de porc cu găluște bavareze

Rețeta de azi o preparăm în două etape. Mai întâi vom prepara carnea pe aragaz, cu ceapă și roșii conservate, până când se pătrunde.

Între timp pregătim și găluștele bavareze. Apoi le așezăm într-un vas termorezistent, împreună cu carnea și sosul și punem vasul la cuptor pentru 20-30 de minute.

După cum am menționat, este o rețetă destul de simplă, cu toate că pare complexă datorită găluștelor de pâine.

Vă mai recomand să încercați și o rețetă de supă de roșii cu găluște bavareze, simplă și gustoasă.

Iar din categoria rețetelor cu carne de porc, găsiți pe blog o colecție interesantă de rețete, de unde o puteți încerca pe cea care se apropie de gustul vostru.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Rețete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tocană de porc cu găluște bavareze.

Tocană de porc cu găluște bavareze în vas rotund cu lingură și pe o farfuriuță

Gătește Tocană de porc cu găluște bavareze, la cuptor

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

4

Tocană de porc cu găluște bavareze în vas rotund cu lingură

Ingrediente

  • Pentru tocana de porc:
  • 500 gr carne de porc
  • 2 linguri de ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 250 gr roșii cuburi în suc de roșii
  • sare și piper după gust
  • puțin cimbru uscat.
  • Pentru găluștele bavareze:
  • 4-5 felii de pâine albă, mai veche
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml lapte
  • 2 ouă
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • câteva frunze de busuioc
  • sare și piper după gust.

Mod de preparare

Mai întâi preparăm tocana de porc pe aragaz.

Porționăm carnea în cuburi mai mici și o punem la rumenit într-o tigaie cu ulei. Presărăm peste ea sare și piper și o amestecăm până când își schimbă culoarea.

Tocăm ceapa în fâșii și usturoiul în rondele și le adăugăm peste carne. Le amestecăm ușor și le lăsăm să se înmoaie, apoi adăugăm roșiile. Din nou amestecăm bine toate ingredientele, adăugăm și cimbru uscat și lăsăm tocana să se prepare timp de 15 minute, la foc încet. Dacă este nevoie adăugăm și puțină apă.

Între timp, pregătim găluștele bavareze.

Tocăm feliile de pâine în cuburi mici și le punem într-un bol. Adăugăm peste ele ouăle, untul topit, laptele grișul și verdeața tocată. Presărăm sare și piper și amestecăm bine ingredientele până când obținem o compoziție omogenă. Apoi formăm găluștele de mărimea unei mingi de ping pong.

Le așezăm în horă, pe marginile unui vas termorezistent. La mijloc adăugăm tocana de porc. Punem vasul cu tocană de porc și găluște bavareze în cuptor, pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius.

Putem servi mâncare caldă, decorată cu verdețurile preferate.

Spor și poftă bună!