Ciorbe / Supe

Supă de vită cu găluște de pâine

Dacă vă plac supele de vită cu multe legume vă recomand să încercați o rețetă de supă de vită cu găluște de pâine. Este savuroasă și foarte consistentă, perfectă pentru un prânz în familie.

Supele sau ciorbele sunt nelipsite de la masa de prânz. Iar dacă mai sunt și consistente, felul doi nici nu se mai cere la masă. Ne plac foarte mult atât supele și ciorbele din carne, cât și cele din legume. Și tot foarte mult ne plac și supele creme.

Una dintre cele mai apreciate rețete de supă cremă de pe blog este cea de supă cremă de usturoi cu bacon și crutoane. O preparăm mai mult în sezonul rece pentru a ține la distanță virozele respiratorii și răceala.

Iar din categoria supelor cu carne foarte apreciată este rețeta de supă picantă de pui cu legume. Este o supă foarte bogată în ingrediente, ce nu mai necesită pâine la masă.

Cum preparăm rețeta de supă de vită cu găluște de pâine

Interesante la această supă sunt găluștele preparate din pâine. Acestea se prepară din cuburi de franzelă rumenite în unt cu ierburi aromate. Se fierb separat pentru a nu absorbi din supa de vită. Se adaugă ulterior în supă sau chiar în timpul servirii.

Supa propriu-zisă se poate prepara după gustul fiecăruia. Puteți adăuga legume din belșug pentru că oricum supa se strecoară.

Mai vedeți aici o rețetă de supă de roșii cu găluște bavareze. Este foarte gustoasă, aromată și consistentă.

Puteți adăuga găluștele de pâine în orice supă doriți. Puteți înlocui cu ele crutoanele din supele-cremă. Foarte bine s-ar combina și cu supa cremă de roșii coapte.

Dar găsiți pe blog mai multe rețete de supă care se pot combina delicios cu găluștele de pâine.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook și în grupul cu același nume. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă de vită cu găluște de pâine.

Porție de supă de vită cu găluște de pâine în farfurie cu lingură, alături de un bol cu găluște

Gătește Supă de vită cu găluște de pâine

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Porție de supă de vită cu găluște de pâine în farfurie, alături de un bol cu găluște

Ingrediente

  • Pentru supă:
  • 2500 ml de apă
  • 500 gr carne de vită cu os
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de țelină
  • sare după gust
  • 2-3 foi de dafin
  • boabe de piper.
  • Pentru găluștele de pâine:
  • 2 franzele micuțe, mai vechi
  • 100 gr de unt + 1 linguriță ulei
  • 1/4 linguriță ierburi aromate( ierburi de Provence)
  • 1 legătură de pătrunjel sau coriandru
  • 1 ou
  • sare și piper
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
  • 1 litru de apă pentru fiert.

Mod de preparare

Pentru prepararea supei de vită punem o oală cu apă la fiert și adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă până când începe să se pătrundă și nu uităm să înlăturăm spuma care se formează la suprafață.

Apoi adăugăm legumele curățate, dar netocate. Doar țelina o tăiem în două.  Adăugăm sare, foi de dafin și boabe de piper și lăsăm ingredientele să fiarbă până când sunt bine pătrunse și își lasă aromele în supă.

Între timp, ne ocupăm de prepararea găluștelor.

Tăiem franzelele în cuburi micuțe pe care le rumenim într-o tigaie cu unt topit în puțin ulei și aromat cu ierburi de Provence. Adăugăm și puțin ulei pentru a nu se arde untul. Amestecăm bine cuburile de pâine să se rumenească pe toate părțile apoi le transferăm într-un bol.

Adăugăm verdeața tocată, un ou, sare și piper, nucșoară și amestecăm bine ingredientele. Le frământăm cu mâinile pentru a obține un aluat omogen. Îi potrivim textura cu puțin lapte pentru a putea modela găluștele.

Apoi formăm găluștele precum chifteluțele.

Punem o crăticioară cu apă la fiert și scufundăm găluștele de pâine în ea. Le fierbem până când se ridică la suprafață, apoi le scoatem cu spumieră din apa fierbinte.

Pentru a servi delicioasa supă de vită cu găluște de pâine, scurgem ingredientele din supă și tocăm carnea în cuburi micuțe, iar morcovii în rondele. Dacă vă place țelina, o puteți toca și pe aceasta în cuburi micuțe.

Punem în boluri sau farfurii din aceste bucăți de carne și legume, adăugăm 4-5 găluște de pâine și completăm cu supă. Câteva frunze de pătrunjel verde adăugate în timpul servirii vor oferi un plus de prospețime.

Este delicioasă și foarte consistentă, încercați-o cu încredere.