Gătește Supă de vită cu găluște de pâine
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru supă:
- 2500 ml de apă
- 500 gr carne de vită cu os
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 rădăcină de țelină
- sare după gust
- 2-3 foi de dafin
- boabe de piper.
- Pentru găluștele de pâine:
- 2 franzele micuțe, mai vechi
- 100 gr de unt + 1 linguriță ulei
- 1/4 linguriță ierburi aromate( ierburi de Provence)
- 1 legătură de pătrunjel sau coriandru
- 1 ou
- sare și piper
- 2-3 linguri de lapte
- 1/4 linguriță cu pudră de nucșoară
- 1 litru de apă pentru fiert.
Mod de preparare
Pentru prepararea supei de vită punem o oală cu apă la fiert și adăugăm carnea porționată. O lăsăm să fiarbă până când începe să se pătrundă și nu uităm să înlăturăm spuma care se formează la suprafață.
Apoi adăugăm legumele curățate, dar netocate. Doar țelina o tăiem în două. Adăugăm sare, foi de dafin și boabe de piper și lăsăm ingredientele să fiarbă până când sunt bine pătrunse și își lasă aromele în supă.
Între timp, ne ocupăm de prepararea găluștelor.
Tăiem franzelele în cuburi micuțe pe care le rumenim într-o tigaie cu unt topit în puțin ulei și aromat cu ierburi de Provence. Adăugăm și puțin ulei pentru a nu se arde untul. Amestecăm bine cuburile de pâine să se rumenească pe toate părțile apoi le transferăm într-un bol.
Adăugăm verdeața tocată, un ou, sare și piper, nucșoară și amestecăm bine ingredientele. Le frământăm cu mâinile pentru a obține un aluat omogen. Îi potrivim textura cu puțin lapte pentru a putea modela găluștele.
Apoi formăm găluștele precum chifteluțele.
Punem o crăticioară cu apă la fiert și scufundăm găluștele de pâine în ea. Le fierbem până când se ridică la suprafață, apoi le scoatem cu spumieră din apa fierbinte.
Pentru a servi delicioasa supă de vită cu găluște de pâine, scurgem ingredientele din supă și tocăm carnea în cuburi micuțe, iar morcovii în rondele. Dacă vă place țelina, o puteți toca și pe aceasta în cuburi micuțe.
Punem în boluri sau farfurii din aceste bucăți de carne și legume, adăugăm 4-5 găluște de pâine și completăm cu supă. Câteva frunze de pătrunjel verde adăugate în timpul servirii vor oferi un plus de prospețime.
Este delicioasă și foarte consistentă, încercați-o cu încredere.
COMENTARII