Gătește Supă de pui cu legume și paste
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
6
Ingrediente
- 500 gr piept de pui
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 morcovi
- 200 gr păstăi de mazăre, sau fasole verde
- 30 ml ulei
- sare și piper, după gust
- 150 gr paste făinoase
- 2,5 litri de apă
- 500 ml smântână de gătit
- 1 legătură de leuștean
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor.
Mai întâi punem o oală cu apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și pieptul de pui. Lăsăm pieptul de pui să se pătrundă bine și îndepărtăm spuma care se formează.
Între timp, pregătim și legumele pe care le curățăm, după caz, le spălăm bine și le tocăm în bastonașe cu dimensiuni aproximativ egale.
Apoi, călim morcovii în ulei pentru a le intensifica gustul.
Scoatem pieptul de pui din supă și îl lăsăm deoparte să se tempereze. Adăugăm, pe rând în supa din oală, pastele, păstăile de fasole, ceapa verde și morcovii cu uleiul din tigaie.
Lăsăm legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse, apoi adăugăm smântâna lichidă. Puteți folosi lapte de cocos dacă doriți o aromă deosebită.
După ce supa atinge din nou punctul de fierbere, adăugăm pieptul de pui tăiat în fâșii.
Mai fierbem delicioasa supă de pui cu legume și paste pentru 5-6 minute, timp în care adăugăm și leușteanul tocat. Potrivim gustul cu sare și piper și putem savura supa fierbinte.
Este delicioasă și foarte consistentă!
COMENTARII