Ciorbe / Supe

Supă picantă de pui cu legume

Ne plac supele ușor picante, mai ales servite fierbinți. Iar de data aceasta ne-am propus să ne răsfățăm cu o delicioasă supă picantă de pui cu legume. Este o supă foarte bogată în ingrediente, ce nu mai necesită pâine la masă.

Anterior v-am prezentat, din bucătăria lui Vlăduț, o minunată rețetă de ciorbă de cocoș cu castraveciori acri și tăiței. Foarte apreciată a fost și s-a cerut rapid repetată.

Tot din categoria rețetelor cu carne de pui, vă mai recomand de pe blog rețeta de ciorbă de pui a la grec. Este genul acela de ciorbă acrișoară și foarte gustoasă, încât mai ceri o porție la masă.

Carnea de pui este cea mai accesibilă, dar și mai potrivită pentru o varietate de rețete. Vă mai amintiți rețeta de pui pe sticlă la cuptor? Chiar dacă acum avem cuptoare performante și friteuze cu aer cald, tot o mai preparăm din când în când.

Ce conține rețeta de supă picantă de pui cu legume

Pe lângă carnea de pui, mai precis piept de pui, supa mai conține și cartofi, morcovi, ceapă și mazăre. Mazărea oferă supei un plus de gust și o pată de culoare. Cartofii oferă sățietate, iar morcovii un plus de dulceață și culoare plăcută.

Dacă și voi sunteți consumatori de supe și ciorbe, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă picantă de pui cu legume.

Supă picantă de pui cu legume în bol de servire și în oală

Gătește Supă picantă de pui cu legume

Timp de preparare

60 min

Porții

12

Supă picantă de pui cu legume în bol de servire alături de solnițe

Ingrediente

  • pieptul de la un pui, dezosat și fără piele
  • 2 cepe
  • 3 morcovi mari
  • 4 cartofi
  • 150 gr mazăre congelată
  • 4 litri de apă
  • sare și piper, după gust
  • 1 linguriță cu răzătură de ghimbir
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor.

Curățăm ceapa și o tocăm în cuburi micuțe. Curățăm morcovii și îi tăiem în rondele sau în cuburi, iar cartofii îi curățăm și îi tocăm în cuburi mai mari. Îi lăsăm în apă rece până când o să-i includem în supă.

Punem apa la fiert într-un vas încăpător și adăugăm pieptul de pui porționat în bucăți mai mari. Lăsăm carnea să fiarbă până când se formează spumă deasupra. Îndepărtăm spuma cu o sită deasă și ștergem marginea vasului cu șervețele, acolo unde sunt depuneri.

Când nu se mai formează spumă la suprafața supei, adăugăm ceapa. Peste 7-8 minute după adăugarea cepei adăugăm și morcovii.

Adăugăm legumele în supă în funcție de timpul lor de fierbere. Cartofii îi adăugăm după alte 8-10 minute, iar mazărea și ghimbirul cu 10 minute înainte de stingerea focului.

Pe parcursul fierberii supei adăugăm și sare după gust, dar și piper proaspăt măcinat.

La final, după stingerea focului, adăugăm și pătrunjel verde, tocat.

Servim delicioasa supă picantă de pui cu legume fierbinte, cu un plus de piper măcinat și un plus de pătrunjel verde, adăugat.

Spor și poftă bună!