Ciorbe / Supe

Supă de pui cu legume și paste

Pentru o masă delicioasă servită alături de familie, am preparat cea mai gustoasă rețetă de supă de pui cu legume și paste. Din legume crude de primăvară târzie sau de vară timpurie putem găti preparate delicioase. Iar dacă mai adăugăm și puțină carne fragedă de pui, vom avea o masă absolut delicioasă.

Supele și ciorbele cu carne de pui și multe legume sunt favoritele noastre, mai ales vara. Ne plac combinațiile de legume de sezon cu carnea fragedă de pui și multă verdeață.

Un exemplu de astfel de ciorbă găsiți pe blog la rețeta de supă picantă de pui cu legume. Este o supă foarte bogată în ingrediente, ce nu mai necesită pâine la masă.

Iar una dintre rețetele de ciorbă mult adorate de pe blog este rețeta de ciorbă de cocoș cu castraveciori acri și tăiței de casăEste o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, care ne-a atras atenția datorită castraveților acri adăugați. Am zis că merită testată combinația și ne-a plăcut maxim.

Ce conține rețeta de supă de pui cu legume și paste

Ca și legume, folosim ceapă verde, morcovi cruzi și păstăi de mazăre, sau de fasole verde, dar crude. Cu cât legumele sunt mai crude, cu atât gustul va fi mai delicios și timpul de preparare mai scurt.  Ca tip de carne este bun pieptul de pui.

Iar pentru un aspect apetisant, contează și cum tocăm ingredientele. Pentru supa de față le tocăm în bastonașe, sau fâșii.

Dacă și vouă vă plac combinațiile de legume cu carne în supe sau ciorbe, găsiți pe blog mai multe astfel de rețete.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă de pui cu legume și paste.

Supă de pui cu legume și paste în farfurie și în oală, alături de lingură

Gătește Supă de pui cu legume și paste

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

6

Porție de Supă de pui cu legume și paste

Ingrediente

  • 500 gr piept de pui
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 200 gr păstăi de mazăre, sau fasole verde
  • 30 ml ulei
  • sare și piper, după gust
  • 150 gr paste făinoase
  • 2,5 litri de apă
  • 500 ml smântână de gătit
  • 1 legătură de leuștean

Mod de preparare

Începem cu pregătirea ingredientelor.

Mai întâi punem o oală cu apă la fiert. Când începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și pieptul de pui. Lăsăm pieptul de pui să se pătrundă bine și îndepărtăm spuma care se formează.

Între timp, pregătim și legumele pe care le curățăm, după caz, le spălăm bine și le tocăm în bastonașe cu dimensiuni aproximativ egale.

Apoi, călim morcovii în ulei pentru a le intensifica gustul.

Scoatem pieptul de pui din supă și îl lăsăm deoparte să se tempereze. Adăugăm, pe rând în supa din oală, pastele, păstăile de fasole, ceapa verde și morcovii cu uleiul din tigaie.

Lăsăm legumele să fiarbă până când sunt bine pătrunse, apoi adăugăm smântâna lichidă. Puteți folosi lapte de cocos dacă doriți o aromă deosebită.

După ce supa atinge din nou punctul de fierbere, adăugăm pieptul de pui tăiat în fâșii.

Mai fierbem delicioasa supă de pui cu legume și paste pentru 5-6 minute, timp în care adăugăm și leușteanul tocat. Potrivim gustul cu sare și piper și putem savura supa fierbinte.

Este delicioasă și foarte consistentă!