Gătește Supă picantă de pui cu legume
Timp de preparare
60 min
Porții
12
Ingrediente
- pieptul de la un pui, dezosat și fără piele
- 2 cepe
- 3 morcovi mari
- 4 cartofi
- 150 gr mazăre congelată
- 4 litri de apă
- sare și piper, după gust
- 1 linguriță cu răzătură de ghimbir
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Începem cu pregătirea ingredientelor.
Curățăm ceapa și o tocăm în cuburi micuțe. Curățăm morcovii și îi tăiem în rondele sau în cuburi, iar cartofii îi curățăm și îi tocăm în cuburi mai mari. Îi lăsăm în apă rece până când o să-i includem în supă.
Punem apa la fiert într-un vas încăpător și adăugăm pieptul de pui porționat în bucăți mai mari. Lăsăm carnea să fiarbă până când se formează spumă deasupra. Îndepărtăm spuma cu o sită deasă și ștergem marginea vasului cu șervețele, acolo unde sunt depuneri.
Când nu se mai formează spumă la suprafața supei, adăugăm ceapa. Peste 7-8 minute după adăugarea cepei adăugăm și morcovii.
Adăugăm legumele în supă în funcție de timpul lor de fierbere. Cartofii îi adăugăm după alte 8-10 minute, iar mazărea și ghimbirul cu 10 minute înainte de stingerea focului.
Pe parcursul fierberii supei adăugăm și sare după gust, dar și piper proaspăt măcinat.
La final, după stingerea focului, adăugăm și pătrunjel verde, tocat.
Servim delicioasa supă picantă de pui cu legume fierbinte, cu un plus de piper măcinat și un plus de pătrunjel verde, adăugat.
Spor și poftă bună!
COMENTARII