Ciorbe / Supe

Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână

Pentru că în zilele toride de vară nu mai pornim nici aragazele nici cuptoarele, ne răsfățăm cu supe reci preparate din diferite ingrediente. De data aceasta ne-am oprit la o supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.

Este o supă absolut delicioasă pe care o îndrăgesc și copiii.

O altă rețetă de supă rece pe care o preparăm vara este rețeta de supă rece de roșii – Gazpacho. Este o rețetă de supă rece din bucătăria spaniolă, preparată din legume crude.

O altă rețetă de supă rece pe care o preparăm foarte des este rețeta de supă rece de castraveți cu mentă, delicioasă și revigorantă. Supele reci se prepară din ingrediente simple și mereu la îndemână. Sunt un adevărat elixir pentru momentele când ai nevoie de ceva răcoritor, sau de hidratare.

Foarte bune sunt și smoothie-urile de fructe sau de legume. Sunt și gustoase și hidratante, dar și pline de vitamine.

Cum se prepară rețeta de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână

O astfel de supă cremoasă și consistentă se poate prepara din diferite fructe de sezon. Noi am optat pentru căpșuni pentru că ne plac în mod deosebit. Sunt și la îndemână pentru că se găsesc în piață pe tot parcursul verii. Asezonate cu puțină mentă, dar și puțină miere, ne oferă un adevărat răsfăț culinar. Și pentru a avea textura unei supe cremă, adăugăm și puțină smântână. Se poate adăuga iaurt, sau o cremă de brânză plus smântână lichidă. Idei de combinații sunt multe, important este să obținem gustul care ne place.

Dacă și voi adorați astfel de preparate, găsiți pe blog mai multe rețete de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.

Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână

Gătește Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână

Timp de preparare

10 min

Porții

8

Supă dincăpșuni cu smântână și mentă în bol alb

Ingrediente

  • 1 kg căpșuni coapte
  • 1 lingură cu miere de albine
  • 1 praf de sare
  • 250 gr smântână de consum sau iaurt cremos
  • 5-6 frunze de mentă

Mod de preparare

Mai întâi spălăm bine căpșunile, fără a le curăța. Le lăsăm la scurs și abia apoi le îndepărtăm codițele și frunzele.

Cât timp stau căpșunile la scurs, punem și smântâna într-o sită deasă, la scurs. Este bine să elimine din zer pentru a deveni mai cremoasă. La fel procedăm și dacă folosim iaurt. Dar, acest pas este opțional.

Spălăm bine și frunzele de mentă și le scurgem bine și pe acestea.

Apoi trecem căpșunile prin blender împreună cu frunzele de mentă și smântâna. Oprim puțină smântână și pentru decor. De asemeni oprim și căpșuni, dar și frunze de mentă.

O supă frumos prezentată este mai atractivă chiar și în rândul celor mici.

Opțional, trecem supa rece de căpșuni și prin sită, dacă ne incomodează semințele căpșunilor.

Este foarte gustoasă și răcoroasă, dar și foarte sănătoasă o astfel de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.