Gătește Supă rece de căpșuni cu mentă și smântână
Timp de preparare
10 min
Porții
8
Ingrediente
- 1 kg căpșuni coapte
- 1 lingură cu miere de albine
- 1 praf de sare
- 250 gr smântână de consum sau iaurt cremos
- 5-6 frunze de mentă
Mod de preparare
Mai întâi spălăm bine căpșunile, fără a le curăța. Le lăsăm la scurs și abia apoi le îndepărtăm codițele și frunzele.
Cât timp stau căpșunile la scurs, punem și smântâna într-o sită deasă, la scurs. Este bine să elimine din zer pentru a deveni mai cremoasă. La fel procedăm și dacă folosim iaurt. Dar, acest pas este opțional.
Spălăm bine și frunzele de mentă și le scurgem bine și pe acestea.
Apoi trecem căpșunile prin blender împreună cu frunzele de mentă și smântâna. Oprim puțină smântână și pentru decor. De asemeni oprim și căpșuni, dar și frunze de mentă.
O supă frumos prezentată este mai atractivă chiar și în rândul celor mici.
Opțional, trecem supa rece de căpșuni și prin sită, dacă ne incomodează semințele căpșunilor.
Este foarte gustoasă și răcoroasă, dar și foarte sănătoasă o astfel de supă rece de căpșuni cu mentă și smântână.
COMENTARII