Gătește Tartă aperitiv cu ceapă și bacon
Timp de preparare
35 min
Nivel
mediu
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 500 gr făină
- 7 gr drojdie uscată
- 300 ml apă călduță
- 50 ml ulei
- 1/4 linguriță sare
- 1/4 linguriță zahăr
- Pentru umplutură:
- 600 gr ceapă
- 2 linguri de ulei
- 250 gr bacon afumat
- 500 gr smântână fermentată
- 2 ouă
- sare și piper
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru tartă aperitiv cu ceapă și bacon.
Cernem făina într-un vas și o amestecăm bine cu sarea. Facem o adâncitură la mijlocul ei și punem acolo drojdia uscată împreună cu zahărul. Zahărul este opțional, dar ajută drojdia să se activeze mai rapid. Turnăm puțin din apa caldă și amestecăm bine până se diluează și drojdia și zahărul. Acoperim vasul și lăsăm maiaua să-și dubleze volumul și să facă acele bășicuțe pe deasupra.
După acest interval, începem să formăm aluatul turnând treptat apa caldă și amestecând bine maiaua cu făina din vas. La final, adăugăm și uleiul și frământăm aluatul doar până devine omogen. Îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm la dospit 30 de minute.
Între timp, pregătim ingredientele pentru umplutură. Tocăm ceapa solzișori și o punem la călit împreună cu baconul tăiat în cubulețe și 2 linguri de ulei. Amestecăm cele două ingrediente constant până când sunt bine pătrunse. Le lăsăm la răcit.
Batem cele două ouă cu un praf de sare și unul de piper, ca pentru omletă. Adăugăm smântâna, apoi ceapa și baconul și omogenizăm compoziția.
Asamblăm si coacem delicioasa tartă aperitiv cu ceapă și bacon.
Pornim cuptorul la 220 de grade Celsius și îl lăsăm să atingă temperatura stabilită.
Întindem aluatul în tava clasică a cuptorului, tapetată cu hârtie de copt, sau unsă cu ulei și tapetată cu făină.
Peste aluat, întindem compoziția pentru umplutură și o nivelăm uniform.
Coacem tarta aperitiv pentru 30 de minute, sau până se rumenește frumos la suprafață. O lăsăm să se tempereze înainte de a o porționa.
Pe noi ne-a încântat rețeta, sperăm să o testați și voi!
COMENTARII