Gătește Tartă cu căpșuni și inimioare din aluat
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru crustă și biscuiți:
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- 550 gr făină
- 1 ou de mărime medie
- 4-5 linguri de apă rece
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- Pentru jeleul de căpșuni:
- 275 gr dulceață de căpșuni
- 250 ml apă
- 1 plic de tort gelee( 8 gr)
Mod de preparare
Pentru prepararea aluatului fraged de tartă și de biscuiți, mai întâi cernem 500 de grame de făină într-un bol. Apoi adăugăm un praf de sare și zahărul pudră și amestecăm bine ingredientele.
Oprim 50 de grame de făină pentru masa de lucru și modelarea aluatului. La mijlocul ingredientelor din bol punem acolo untul rece, tăiat în cuburi. Punem și oul tot acolo.
Amestecăm rapid ingredientele, cu vârfurile degetelor. Adăugăm și apa rece, pentru omogenizarea aluatului. Apoi acoperim aluatul cu folie de prospețime și îl punem la rece pentru 35-40 de minute.
Înainte de a-l scoate de la rece, pornim cuptorul la 180 de grade. Presărăm făină pe masa de lucru și întindem aluatul într-o foaie de maxim 5 mm grosime. Decupăm din foaie cât să îmbrăcăm interiorul unei forme de tartă cu diametrul de 25 cm. Din restul aluatului decupăm aproximativ 25 de biscuiți în formă de inimioară.
În interiorul aluatului pentru tartă cu căpșuni și inimioare din aluat punem hârtie de copt, apoi boabe de fasole, pentru a se coace uniform. Coacem în același timp și crusta pentru tartă și biscuiții, pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius. După acest interval, scoatem biscuiții, iar de la crusta de tartă îndepărtăm hârtia de copt și boabele de fasole. Mai lăsăm crusta în cuptor pentru 7-8 minute, așa încât să se rumenească bine. Apoi lăsăm crusta de tartă să se răcească.
Pentru a prepara jeleul de căpșuni punem dulceața la încălzit, pe baie de aburi. Încălzim și 250 de ml de apă și dizolvăm conținutul plicului de tort gelee. Adăugăm acest amestec cald peste dulceața de căpșuni, de asemeni, caldă. Amestecăm pentru omogenizare și turnăm jeleul de căpșuni în interiorul crustei de tartă.
Așezăm frumos biscuiții peste jeleu, după propria imaginație și lăsăm tarta la loc răcoros până când jeleul de căpșuni devine ferm, iar tarta se poate secționa frumos.
Este delicioasă și aspectuoasă, merită preparată chiar și cu alte fructe.
COMENTARII