Tarte sărate

Tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella

Această tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella este un preparat delicios și ușor de realizat, ideal pentru o masă rapidă, dar sofisticată.  Este perfectă pentru a fi servită atât caldă, cât și rece, ca aperitiv, fel principal sau chiar la picnicuri.

Aluatul foietaj este ideal pentru atunci când dorim o gustare rapidă sau un desert rapid. Apelăm cu încredere la aluatul din comerț, dar atunci când avem timp ne place să îl preparăm în casă – vedeți aici rețeta.

Putem prepara pentru această tartă și aluat fraged sau chiar un aluat de pizza, dospit. Va fi delicioasă în toate variantele.

Vedeți aici și o rețetă de tartă cu dovlecei și brânză, unde am folosit aluat fraged. Este o rețetă mult mai simplă, dar foarte gustoasă și potrivită pentru orice masă.

Despre rețeta de tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella

Rețeta combină savoarea legumelor gătite la grill cu cremozitatea mozzarellei, totul așezat pe o bază crocantă de aluat foietaj.Tarta din foietaj cu legume la grill și mozzarella este o opțiune excelentă pentru cei care iubesc combinația de legume gătite și brânză, într-un format simplu și elegant. Această tartă este ușor de adaptat după gusturile personale și sezon, fiind mereu un hit la masă

Poți personaliza această tartă adăugând alte legume, cum ar fi ciuperci, roșii sau sparanghel. De asemenea, poți înlocui mozzarella cu alte tipuri de brânză, cum ar fi feta sau brânză de capră, pentru a obține arome diferite.

Mai găsiți pe blog și alte rețete de tartă sărată, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella.

Tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella alături de o sticlă de ulei, roșii și un bol cu condimente

Gătește Tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella

Timp de preparare

30 min

Nivel

ușor

Porții

8

Tartă sărată cu legume și mozzarella, decorată cu frunze de busuioc, alături de o sticlă de ulei și roșii proaspete

Ingrediente

  • 1 foaie de aluat foietaj (aproximativ 250 g)
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 vânătă mică
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 ceapă roșie
  • 4-5 roșii mai mici
  • câteva măsline feliate
  • 2 liguri de sos de roșii
  • 200 g mozzarella (fie proaspătă, fie rasă)
  • 2-3 linguri de ulei de măsline
  • sare și piper după gust
  • 1 linguriță de ierburi italiene (oregano, busuioc, cimbru)
  • 1 ou bătut (pentru uns marginile aluatului)
  • frunze proaspete de busuioc (pentru decor, opțional).

Mod de preparare

Începem cu prepararea legumelor la grill.

Spălăm bine legumele. Tăiem dovlecelul și vânăta în felii subțiri (aproximativ 0,5 cm grosime). Tăiem ardeiul gras în bucăți mai mari și ceapa roșie în sferturi sau în bucăți mai mici.

Ungem feliile de legume cu ulei de măsline și presărăm sare, piper și ierburi italiene peste ele.

Încălzim o tigaie grill sau grătarul și rumenim legumele până când sunt moi și au urme de grill. Aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. După ce sunt gata, le lăsăm să se răcească puțin.

Între timp pregătim aluatul.

Preîncălzim cuptorul la 200°C.

Desfacem aluatul foietaj pe o suprafață ușor înfăinată și îl întindem ușor, dacă este necesar, pentru a se potrivi în tava pe care o vom folosi. Putem folosi o tavă rotundă sau dreptunghiulară.

Așezăm aluatul în tavă, ridicând ușor marginile pentru a forma o mică bordură. Înțepăm aluatul din loc în loc cu o furculiță pentru a preveni umflarea excesivă.

Distribuim uniform sosul de roșii și jumătate din mozzarella pe baza aluatului. Așezăm legumele la grill deasupra mozzarellei, alternând culorile pentru un efect vizual plăcut. Presărăm feliile de măsline și restul de mozzarella peste legume.

Ungem marginile aluatului cu oul bătut pentru a obține o crustă aurie și crocantă.

Coacem delicioasa tartă din foietaj cu legume la grill și mozzarella în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute sau până când aluatul este auriu și crocant, iar mozzarella este topită și ușor rumenită.

După ce scoatem tarta din cuptor, o lăsăm să se răcească puțin înainte de a o porționa. O decorăm cu frunze proaspete de busuioc pentru un plus de prospețime și aromă.

Servim tarta caldă sau rece, este delicioasă oricum.

Spor și poftă bună!