Gătește Tartă rustică cu mere și crumble cu migdale
Timp de preparare
35 min
Porții
16
Ingrediente
- Pentru aluat de tartă într-o tavă de 37 cm, diametrul:
- 450 gr făină
- 1 ou
- 150 ml apă rece
- 200 gr unt rece
- 16 ml esență de vanilie
- 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 5 gr sare
- Pentru umplutură:
- 750 gr mere răzuite
- 50 gr zahăr
- 1 linguriță de scorțișoară
- În plus:
- 30 gr făină de migdale
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor
Mod de preparare
Pentru a pregăti aluat fraged de tartă rustică cu mere și crumble cu migdale, untul trebuie să fie rece și apa tot rece.
Cernem făina într-un bol și o amestecăm cu sarea și cu zahărul pudră. Apoi adăugăm untul tăiat în cuburi și oul și începem să frământăm aluatul. Recomandat este să-l frământăm cu degetele pentru a nu da timp untului să se topească. Vom obține niște firimituri de aluat.
Adăugăm și esența și apa rece, treptat așa încât să se lege puțin aluatul. Împachetăm aluatul în folie și îl dăm la rece pentru 30 de minute.
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Scoatem aluatul de la rece și dăm deoparte un sfert din el. Cu cealaltă parte de aluat tapetăm interiorul tăvii tapetată cu hârtie de copt.
Desfacem merele, le amestecăm cu scorțișoara și zahărul și le întindem peste aluatul din tavă.
Aluatul oprit îl amestecăm cu făina de migdale și îl presărăm sfărâmat peste umplutura de mere.
Coacem delicioasa tartă rustică cu mere și crumble cu migdale pentru 30-35 de minute la 180 de grade.
O lăsăm să se tempereze ușor, o pudrăm cu zahăr și o porționăm
O servim alături de cei dragi, cu mare poftă.
Pentru a vedea și rețeta în imagini, dați click pe galeria foto de mai sus.
COMENTARII