Deserturi de post

Tartă trandafir cu mere și miere

Pentru atunci când aveți timp și chef de aventurat în bucătărie, vă propunem să încercați rețeta de tartă trandafir cu mere și miere. Tarta iese în primul rând spectaculoasă, dar și foarte gustoasă.

Rețeta nu se prepară greu, dar necesită puțină răbdare pentru aranjarea feliilor de mere. Nici ingredientele nu sunt multe și sunt foarte simple și accesibile. Aluatul de tartă se prepară în varianta de post.

V-am prezentat anterior și o rețetă mai complexă de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie. Este o tartă ce cucerește atât papilele cât și privirile. Merită preparată atunci când se anunță musafiri, pentru că îi veți impresiona cu așa desert spectaculos.

Iar din categoria tartelor mai complexe, mai găsiți pe blog și rețeta de tartă deosebită cu prune și mere. Este deosebită atât datorită aluatului rulat cu scorțișoară, cât și combinației.

Cum preparăm spectaculoasa tartă trandafir cu mere și miere

 

Pentru această tartă cel mai mult timp vom petrece pregătind merele și formând trandafirul din acestea. Merele necesită feliere, iar feliile opărire pentru a nu se rupe când sunt modelate sub formă de trandafir.

Și pentru că feliile de mere sunt supuse unui tratament termic înainte de coacerea tartei, vom coace aluatul separat. Astfel merele nu vor mai sta mult la cuptor pentru a nu se arde.

Nu este o rețetă complexă, dar necesită puțină atenție pregătirea merelor.

Descoperiți aici și o rețetă de tartă cu gutui caramelizate și sos caramel.

Dar găsiți pe blog mult mai multe rețete de tarte, de unde vă puteți inspira.

Iar dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de tartă trandafir cu mere și miere.

Tartă trandafir cu mere și miere pe un platou de lemn, alături de mere, un borcan cu miere și o ceașcă de ceai

Gătește Tartă trandafir cu mere și miere

Timp de preparare

20 min

Nivel

ușor

Porții

8

Tartă trandafir cu mere și miere pe un platou de lemn, alături de un ceainic alb și mai multe mere

Ingrediente

  • Pentru aluat fraged de tartă:
  • 200 gr făină
  • 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • un praf de sare
  • 2-3 linguri cu apă rece.
  • Pentru umplutură:
  • 7-8 mere roșii
  • 1 litru de apă rece + sucul de la o lămâie
  • 1 litru de apă fierbinte
  • 50 gr zahăr brun
  • 1 linguriță pudră de scorțișoară
  • 3 linguri de griș
  • 1-2 linguri de miere.

Mod de preparare

Începem cu prepararea aluatului de tartă.

Într-un bol, amestecăm făina cu un praf de sare și zahărul pudră. Adăugăm uleiul și omogenizăm bine amestecul. Apoi potrivim textura aluatului cu 2-3 linguri de apă rece. Modelăm aluatul în formă de bilă, îl împachetăm în folie de prospețime și îl punem la frigider pentru 30 de minute.

Pentru a realiza trandafirul din mere mai întâi punem apa rece într-un vas și adăugăm sucul de lămâie. Apoi îndepărtăm cotoarele la mere și tăiem merele în felii subțiri. Cum tăiem un măr punem imediat feliile în vasul cu apă și suc de lămâie. Astfel ne asigurăm că nu vor oxida.

După ce le adăugăm pe toate în bol, le scurgem bine și le opărim pentru 5 minute în apă fierbinte. Nu le lăsăm mai mult pentru a nu se înmuia foarte rău. Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă foarte bine.

Când avem toate elementele pregătite, putem forma și coace delicioasa tartă trandafir cu mere și miere

Cum montăm și coacem tartă trandafir cu mere și miere

Încălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoatem aluatul de la rece și îl punem în forma de copt, modelându-l uniform la bază și pe lateralele formei. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță. Punem tava în cuptor și coacem aluatul pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius.

În acest interval de timp începem să modelăm trandafirul din felii de mere, pe un platou. Rulăm feliile de mere începând cu felii mai mici și continuând cu cele mai mari. Nu modelăm decât un sfert din trandafir și îl vom așeza la centrul crustei de tartă, dar nu înainte de a presăra la baza ei grișul amestecat cu pudra de scorțișoară și zahărul. Apoi continuăm să așezăm în continuarea trandafirului feliile de mere până când le terminăm.

Punem din nou tava în cuptor și coacem tarta pentru 8-10 minute, la 200 de grade Celsius. După ce o scoatem din cuptor, lăsăm tarta să se mai răcorească și glazurăm merele cu miere.

Porționăm tarta după ce se va răci.

Spor și poftă bună!