Gătește Tartă trandafir cu mere și miere
Timp de preparare
20 min
Nivel
ușor
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat fraged de tartă:
- 200 gr făină
- 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- un praf de sare
- 2-3 linguri cu apă rece.
- Pentru umplutură:
- 7-8 mere roșii
- 1 litru de apă rece + sucul de la o lămâie
- 1 litru de apă fierbinte
- 50 gr zahăr brun
- 1 linguriță pudră de scorțișoară
- 3 linguri de griș
- 1-2 linguri de miere.
Mod de preparare
Începem cu prepararea aluatului de tartă.
Într-un bol, amestecăm făina cu un praf de sare și zahărul pudră. Adăugăm uleiul și omogenizăm bine amestecul. Apoi potrivim textura aluatului cu 2-3 linguri de apă rece. Modelăm aluatul în formă de bilă, îl împachetăm în folie de prospețime și îl punem la frigider pentru 30 de minute.
Pentru a realiza trandafirul din mere mai întâi punem apa rece într-un vas și adăugăm sucul de lămâie. Apoi îndepărtăm cotoarele la mere și tăiem merele în felii subțiri. Cum tăiem un măr punem imediat feliile în vasul cu apă și suc de lămâie. Astfel ne asigurăm că nu vor oxida.
După ce le adăugăm pe toate în bol, le scurgem bine și le opărim pentru 5 minute în apă fierbinte. Nu le lăsăm mai mult pentru a nu se înmuia foarte rău. Le scoatem într-o sită și le lăsăm să se scurgă foarte bine.
Când avem toate elementele pregătite, putem forma și coace delicioasa tartă trandafir cu mere și miere
Cum montăm și coacem tartă trandafir cu mere și miere
Încălzim cuptorul la 200 de grade Celsius. Scoatem aluatul de la rece și îl punem în forma de copt, modelându-l uniform la bază și pe lateralele formei. Înțepăm baza aluatului cu o furculiță. Punem tava în cuptor și coacem aluatul pentru 10 minute, la 200 de grade Celsius.
În acest interval de timp începem să modelăm trandafirul din felii de mere, pe un platou. Rulăm feliile de mere începând cu felii mai mici și continuând cu cele mai mari. Nu modelăm decât un sfert din trandafir și îl vom așeza la centrul crustei de tartă, dar nu înainte de a presăra la baza ei grișul amestecat cu pudra de scorțișoară și zahărul. Apoi continuăm să așezăm în continuarea trandafirului feliile de mere până când le terminăm.
Punem din nou tava în cuptor și coacem tarta pentru 8-10 minute, la 200 de grade Celsius. După ce o scoatem din cuptor, lăsăm tarta să se mai răcorească și glazurăm merele cu miere.
Porționăm tarta după ce se va răci.
Spor și poftă bună!
COMENTARII