Gătește Tocăniță de ardei copți cu piept de pui
Timp de preparare
30 min
Nivel
ușor
Porții
4
Ingrediente
- 500 gr piept de pui dezosat
- 1 kg ardei capia, roșii
- 1 ceapă roșie
- 2 căței de usturoi
- 4-5 roșii de grădină bine coapte
- 1-2 linguri suc de roșii, sau ketchup
- 200 gr brânză de burduf
- 1 lingură de ulei
- 50 gr unt cu 82% grăsime
- sare și piper
- oregano
- 2-3 frunze de busuioc
- 1 foaie de dafin
- 1 legătură de pătrunjel verde
Mod de preparare
Iată cât de ușor se prepară rețeta Tocăniță de ardei copți cu piept de pui!
Coacem ardeii, fie pe flacără, fie la cuptor, îi lăsăm să se odihnească sub o folie alimentară, presărați cu sare și îi curățăm umezindu-i cu apă rece.
Înăbușindu-i astfel, se vor curăța mult mai repede și mai bine.
Îi lăsăm la scurs într-o sită.
Între timp, punem uleiul la încins, adăugăm pieptul de pui tăiat în cuburi și îl rumenim ușor pe toate părțile.
Adăugăm untul, îl lăsăm să se topească, apoi adăugăm ceapa tocată și un cățel de usturoi tocat rondele.
Amestecăm bine ceapa și usturoiul printre bucățile de carne, iar când ceapa se pătrunde, adăugăm roșiile curățate și tocate.
Mai picurăm și din zeama de la ardei și lăsăm roșiile să fiarba aproximativ 10-15 minute, să se transforme în sos.
Apoi adăugăm ardeii copți, tăiați franjuri, suc de roșii, sau ketchup de casă și condimentele.
Mai adăugăm din zeama de la ardeii copți, că e tare gustoasă și lăsăm mâncarea să mai fiarbă aproximativ 10 minute.
Spre final de fierbere, adăugăm un cățel de usturoi răzuit și presărăm din loc în loc brânza de burduf.
Amestecăm să se topească brânza, stingem focul și presărăm pătrunjel verde, tocat mărunt.
Vă garantez că este o nebunie de preparat ce se va cere foarte des repetat!
COMENTARII