Dulciuri

Tort cu mure și zmeură. Desert de vară delicios

Pentru că este sezonul lor, al fructelor de pădure parfumate și colorate ne-am gândit să preparăm o rețetă de tort cu mure și zmeură. Este un tort de vară delicios, cu o combinație armonioasă de gusturi și arome.

Fructele de pădure sunt favoritele noastre în deserturi și din punct de vedere al gustului, dar și al cromaticii. Foarte frumos arată deserturile cu fructe și sunt, parcă, mai apetisante.

Un exemplu de pe blog îl puteți descoperi la rețeta de tort cu mousse de ciocolată albă și jeleu de fructe de pădure.

Iar una dintre cele mai apreciate rețete de tort de pe blog este rețeta de tort cu ciocolată și fructe de pădure.

Indiferent că folosim fructele proaspete, sau sub formă de creme, de toppinguri, gustul deserturilor este desăvârșit.

Și gemul din fructe de pădure este foarte gustos și apreciat.

Rețetă de tort cu mure și zmeură

Pentru rețeta de față o parte din fructe se folosesc la decor, iar o parte se transformă într-un sos delicios și aromat. Blatul de tort este simplu, este preparat după rețeta clasică de pandișpan. Iar crema este cu nucă de cocos și mascarpone. La așa combinație de gusturi și arome, cred că vă închipuiți cât de delicios poate fi un astfel de tort.

Găsiți pe blog mai multe rețete de deserturi cu fructe de pădure.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”

Foto credit

 

Tort cu mure și zmeură, secționat

Gătește Tort cu mure și zmeură. Desert de vară delicios

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

16

Tort cu mure și zmeură, secționat

Ingrediente

  • Pentru blat de 24 cm diametrul
  • 6 ouă
  • 200 gr zahăr
  • 150 gr făină
  • 50 gr amidon alimentar
  • un praf de sare
  • pentru sirop:
  • 350 ml apă
  • 50 gr zahăr
  • vanilie (1 lingurita de extract,o fiola esenta sau un plic de zahar vanilat)
    Pentru umplut și décor:
  • 250 gr mascarpone
  • 450 ml smantana pentru frisca (35 % grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • vanilie
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • 350 gr mure
  • 350 gr zmeură
  • 150 gr zahăr
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 50 gr ciocolată topită

Mod de preparare

Începem cu pregătirea blatului. Separăm albușurile de gălbenușuri. Presărăm sare peste albușuri și le mixăm spumă, apoi adăugăm zahărul, treptat. Mixăm continuu până obținem o bezea fermă și lucioasă.

Cu o spatulă încorporăm si gălbenușurile amestecând delicat, de sus în jos. La final încorporăm făina cernută împreună cu amidonul, cu aceleași mișcări delicate pentru a se menține compoziția aerată. Coacem blatul de tort în forma tapetată cu hârtie de copt, pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Între timp preparăm un sos din fructi. Dăm deoparte câteva mure și zmeură pentru decor, iar restul le punem la fiert cu zahărul și sucul de la o lămâie. Amestecăm până se topește zahărul și fructele se pasează, apoi trecem totul printr-o sită deasă. Sosul obținut îl mai fierbem puțin pentru a devein mai consistent. Apoi îl lăsăm la răcit.

Preparăm crema de mascarpone cu nucă de cocos.

Punem în bolul mixerului mascarponele, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia. Mixăm energic până când crema devine consistentă. Apoi adăugăm nuca de cocos și amestecăm pentru omogenizare.

Cum asamblăm tortul cu mure și zmeură.

Când blatul de tort este bine răcit îl secționăm în două. Așezăm prima parte de blat pe platou și îl însiropăm ușor cu siropul de vanilie. Peste el întindem sosul de fructe, apoi ½ din crema de mascarpone cu cocos. Înfigem din loc în loc câteva mure și așezăm deasupra a doua secțiune de blat, ușor însiropată.

Dăm tortul la rece pentru 1-2 ore, la fel și crema rămasă. Apoi decorăm tortul de jur împrejur șu deasupra cu crema rămasă. Pe lateralele tortului presărăm fulgi de migdale. Deasupra presărăm fructele oprite și decorăm cu ciocolata topită.

Dăm tortul cu mure și zmeură la rece pentru 1-2 ore înainte de a-l porționa.

Îl savurăm cu poftă alături de cei dragi.