Gătește Tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure
Timp de preparare
45 min
Nivel
mediu
Porții
12
Ingrediente
- Pentru bază:
- 250 g biscuiți amaretti.
- Pentru crema diplomat:
- 500 ml smântână pentru frișcă (minim 30% grăsime)
- 4 gălbenușuri
- 150 g zahăr
- 15 g gelatină (foi sau praf)
- 300 ml lapte
- 1 linguriță esență de vanilie
- 300 g fructe de pădure (zmeură, afine).
- Pentru decor:
- 3-4 linguri din cremă
- fructe de pădure proaspete
- frunze de mentă
- zahăr tos.
Mod de preparare
Întrucât baza tortului este deja preparată, vom începe cu pregătirea cremei diplomat.
Hidratăm gelatina în apă rece timp de 5-10 minute.
Într-o cratiță, amestecăm gălbenușurile cu zahărul și esența de vanilie, apoi adăugăm treptat laptele. Punem cratița pe foc mic și amestecăm constant până când compoziția se îngroașă puțin, fără a o lăsa să fiarbă în clocote.
Dăm deoparte cratița de pe foc și adăugăm gelatina hidratată și scursă, amestecând până când se dizolvă complet. Lăsăm compoziția să se răcească la temperatura camerei.
Între timp, mixăm smântâna pentru frișcă până devine fermă.
Încorporăm frișca bătută în compoziția răcită, amestecând ușor pentru a obține o cremă fină. Oprim 1/4 din cremă simplă, iar în cealaltă adăugăm fructele de pădure, amestecând ușor pentru a nu le zdrobi.
Oprim și câteva fructe pentru decor.
Cum formăm deliciosul tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure
Împărțim crema în trei părți.
Într-o formă de tort cu inel detașabil și diametrul de 24 cm, așezăm un strat de biscuiți amaretti la bază și un rând pe laterale. Turnăm o parte din crema diplomat peste stratul de biscuiți, nivelând bine.
Așezăm un alt strat de biscuiți amaretti peste cremă și altul pe laterale. Turnăm iar o parte de cremă și mai continuăm cu un alt strat de biscuiți și o parte de cremă. A patra parte de cremă o punem la rece pentru a o folosi la decorat tortul.
Dăm tortul la frigider pentru cel puțin 4-6 ore sau peste noapte, pentru a se întări complet.
Pentru a decora tortul, mai întâi introducem mixerul în cremă pentru a-i oferi volum. Apoi punem crema într-un posh și creăm o coroniță de aveline pe marginile de deasupra tortului. Adăugăm fructe proaspete și frunze de mentă peste aceste aveline.
Tocăm mărunt câteva frunze de mentă pe care le amestecăm cu zahăr tos. Adăugăm acest amestec în interiorul coroniței de aveline, pentru un efect cuceritor.
Este absolut delicios acest tort Diplomat cu amaretti și fructe de pădure! Încercați-l și voi cu prima ocazie.
Spor și poftă bună!
COMENTARII