Gătește Turtă dulce la tavă. Rețetă simplă și rapidă
Timp de preparare
30 min
Nivel
mediu
Porții
20
Ingrediente
- Pentru o tavă de 25/30 cm:
- 3 ouă
- 100 gr zahăr
- 200 gr miere
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 200 gr făină
- 20 gr cacao
- 2 linguri de smântână sau iaurt cremos
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 2 lingurițe cu amestec de condimente pentru turtă dulce
- 1 vârf de linguriță cu sare
- ½ linguriță praf de copt
Mod de preparare
Începem prin a separa albușurile de gălbenușuri.
Mixăm albușurile spumă, nu înainte de a presăra sare peste ele. Mixăm untul moale cu zahărul, apoi încorporăm, pe rând, gălbenușurile, smântâna în care diluăm bicarbonatul și mierea. Omogenizăm bine amestecul de ingrediente, cu un mixer.
Făina o amestecăm cu praful de copt, pudra de cacao și amestecul de condimente pentru turtă dulce.
Încorporăm acest amestec în compoziția de unt cu miere și gălbenușuri.
La final, încorporăm și bezeaua de albușuri, adăugată treptat și amestecând totul cu o spatulă.
Întindem aluatul pentru turtă dulce la tavă în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem turta dulce la 180 de grade pentru 25-30 de minute. O lăsăm să se răcească în tavă, apoi o putem porționa.
O cupă de frișcă deasupra porțiilor de turtă dulce, peste care presărăm puțină scorțișoară, o face mai specială.
COMENTARII