Gătește Vafe cu mere și banane în aluat
Timp de preparare
40 min
Nivel
mediu
Porții
10
Ingrediente
- Pentru aluat:
- 1 kg mere rase
- 2 banane, coapte
- 3 ouă
- 125 gr unt topit
- 250 ml lapte
- 400-450 gr făină
- 5 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 linguriță scorțișoară
- Pentru cremă:
- 450 gr sos caramel
- 1 banană
- 250 gr mascarpone
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Pregătim aluatul pentru Rețeta de Vafe cu mere și banane în aluat.
Curățăm bananele, le rupem în bucăți mici și le punem în recipientul unui blender împreună cu laptele. Pornim blenderul și le transformăm într-un piure aromat.
Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm untul topit și temperat. Adăugăm și piureul de banane și omogenizăm compoziția. Adăugăm această compoziție peste merele de la borcan amestecate cu scorțișoara. Apoi încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Adăugăm făină până obținem o compoziție groasă ca de budincă.
Merele și bananele fiind dulci, nu mai este nevoie de adaos de zahăr.
Lăsăm compoziția pentru vafe să se odihnească 10-12 minute. Apoi, încălzim aparatul de vafe și cu o lingură sau polonic, punem din compoziție în compartimentele acestuia.
Coacem vafele până sunt bine rumenite și devin ferme. Le coacem mai mult decât ne indică aparatul prin aprinderea ledului, dacă le dorim mai crocante.
Pregătim crema pentru Vafe cu mere și banane în aluat.
Punem în bolul mixerului banana curățată și pasată, mascarponele și sosul caramel și le mixăm până obținem o compoziție omogenă și cremoasă. Dăm crema la rece până se răcesc și vafele. Asamblăm vafele câte două cu puțină cremă între ele și le servim cu poftă.
Sunt tare gustoase și au o aromă plăcută de la combinația de mere cu scorțișoară și banane.
[/preparare]
COMENTARII