Dulciuri

Vafe cu mere și banane în aluat

Pentru că aveam 3 banane coapte de care nu se mai atingea nimeni le-am combinat cu niște mere și am pregătit ca desert pentru weekend această rețetă de Vafe cu mere și banane în aluat.

Au ieșit foarte gustoase și aromate și au mers combinate cu o cremă de caramel cu mascarpone.

Pentru aluat am folosit mere rase de la borcan – Vedeți Rețeta Aici

Iar pentru cremă, am folosit un sos caramel preparat în casă – Vedeți Rețeta Aici

Ne place mult sosul caramel de casă și îmi asigur din când în când câte un borcan în frigider.

Dacă sunteți în căutarea unui desert de post delicios, vă oferim o rețetă de prăjitură cu mere și nuci, aromată cu scorțișoară.

* Nu uitați că vă aștept zilnic cu multe rețete, idei noi și multe alte noutăți și pe pagina de facebook a blogului.

* De asemenea, va puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel

Iar pe grup veți putea încarca rețetele voastre cu preparate inspirate de pe blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Vafe cu mere și banane în aluat

Gătește Vafe cu mere și banane în aluat

Timp de preparare

40 min

Nivel

mediu

Porții

10

Vafe cu mere și banane în aluat

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 kg mere rase
  • 2 banane, coapte
  • 3 ouă
  • 125 gr unt topit
  • 250 ml lapte
  • 400-450 gr făină
  • 5 gr praf de copt
  • 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru cremă:
  • 450 gr sos caramel
  • 1 banană
  • 250 gr mascarpone
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Pregătim aluatul pentru Rețeta de Vafe cu mere și banane în aluat.

Curățăm bananele, le rupem în bucăți mici și le punem în recipientul unui blender împreună cu laptele. Pornim blenderul și le transformăm într-un piure aromat.

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm untul topit și temperat. Adăugăm și piureul de banane și omogenizăm compoziția. Adăugăm această compoziție peste merele de la borcan amestecate cu scorțișoara. Apoi încorporăm, treptat, făina amestecată cu praful de copt și bicarbonatul. Adăugăm făină până obținem o compoziție groasă ca de budincă.

Merele și bananele fiind dulci, nu mai este nevoie de adaos de zahăr.

Lăsăm compoziția pentru vafe să se odihnească 10-12 minute. Apoi, încălzim aparatul de vafe și cu o lingură sau polonic, punem din compoziție în compartimentele acestuia.

Coacem vafele până sunt bine rumenite și devin ferme. Le coacem mai mult decât ne indică aparatul prin aprinderea ledului, dacă le dorim mai crocante.

Pregătim crema pentru Vafe cu mere și banane în aluat.

Punem în bolul mixerului banana curățată și pasată, mascarponele și sosul caramel și le mixăm până obținem o compoziție omogenă și cremoasă. Dăm crema la rece până se răcesc și vafele. Asamblăm vafele câte două cu puțină cremă între ele și le servim cu poftă.

Sunt tare gustoase și au o aromă plăcută de la combinația de mere cu scorțișoară și banane.

 

[/preparare]