Gătește Vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru aluat de vafe cu sfeclă roșie:
- 3 ouă medii
- 350 gr sfeclă roșie, fiartă
- 200 gr iaurt
- 150 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 5 gr praf de copt
- 1 vârf de linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 praf de sare
- 1 picătură colorant roșu
- 450 gr făină
- Pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
- 300 gr ciocolată albă
- 150 ml frișcă lichidă
- 500 gr mascarpone
- 2 fiole(16 ml) esență de lămâie
- 1 praf de sare
Mod de preparare
Pentru a pregăti aluatul de vafe cu sfeclă roșie mai întâi procesăm sfecla fiartă într-un blender, împreună cu o parte de iaurt. În cealaltă parte de iaurt adăugăm praful de copt și bicarbonatul.
Amestecăm bine ouăle presărate cu sare până se omogenizează. Adăugăm zahărul și le amestecăm din nou până devin spumoase. Apoi adăugăm amestecul de sfeclă cu iaurt, iaurtul cu agenții de creștere și colorantul.
La final, încorporăm făina. Punem făină atât cât este necesară pentru a obține un aluat mult mai gros decât cel de clătite.
Lăsăm aluatul să se odihnească 10 minute, apoi coacem vafele ceva mai mult decât indică ledul de pe aparat. Le lăsăm să se rumenească mai bine, să fie crocante. Se vor frăgezi după ce sunt umplute cu cremă.
Pentru a prepara crema de mascarpone cu ciocolată albă, mai întâi punem frișca lichidă la încălzit. O lăsăm să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Stingem focul, adăugăm ciocolata ruptă și amestecăm intens până aceasta se topește. Adăugăm și esența și dăm compoziția la rece.
După răcire, introducem mixerul și dăm volum și cremozitate compoziției. Apoi încorporăm, treptat, mascarponele. Cu ajutorul unui posh cu dui stelat umplem vafele cu această cremă, decorându-le după imaginație.
Sper să vă încânte rețeta acestor Vafe cu sfeclă roșie și cremă de mascarpone, sau Waffles Red Velvet și să o testați cât de curând!
Pentru a vedea și imagini din timpul preparării rețetei, accesați galeria foto de mai sus!
COMENTARII