Gătește Varză călită cu morcovi și afumătură de porc
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- 2 verze murate de mărime medie
- 2 cepe
- 4 morcovi
- 100 ml de ulei
- 450 gr mușchiuleț de porc afumat, sau kaizer
- piper, după gust
- 2-3 crenguțe de cimbru
- 2 foi de dafin
Mod de preparare
Mai întâi scurgem varza murată, o tocăm fideluță și o punem în apă rece pentru 10 minute, sau în funcție de cât de sărată este. Apoi o scurgem bine de apă.
Punem o tigaie cu ulei la încins și rumenim ușor carnea feliată, atât cât să-și lase aroma de afumătură în ulei. Transferăm carnea în alt vas și o acoperim.
Adăugăm în ulei ceapa tocată mărunt și doi morcovi răzuiți. Amestecăm ingredientele prin uleiul încins până când se pătrund ușor, apoi adăugăm varza scursă. Adăugăm și ceilalți morcovi, dar tăiați în rondele, sau în bucăți mai mari.
Amestecăm ușor varza cu ingredientele din tigaie, presărăm și puțin piper și adăugăm foile de dafin. Așezăm un capac pe tigaie, și lăsăm varza să se prepare la foc încet pentru aproximativ 30 de minute. Agităm tigaia din când în când pentru a nu se arde varza. Nu adăugăm apă decât dacă nu se formează în tigaie lichid. Nu exagerăm cu apa, punem o ceașcă maxim, altfel vom avea varză fiartă, nu călită.
Într-un vas termorezistent așezăm la bază crenguțele de cimbru și adăugăm varza cu morcovii din tigaie. Adăugăm și bucățile de carne și punem vasul la cuptor, la 165 de grade Celsius, pentru maxim 30 de minute.
Servim delicioasa varză călită cu morcovi și afumătură de porc caldă, cu mămăliguță și smântână, eventual și cu un ardei iute.
Spor și poftă bună!
COMENTARII