BEZELE

 

Bezele ,o reteta extrem de simpla si usor de facut  care necesita un pic de atentie si rabdare.

Trebuie doar sa tinem cont de cateva lucruri pentru a putea obtine bezele perfecte , albe si crocante.

 

 

  • Bolul folosit (eu folosesc unul din ceramica ) si paletele mixerului trebuie sa fie degresate .
  • Cantittea de zahar trebuie sa fie dubla fata de cea a albusurilor.
  • Albusurile nu trebuie sa aiba nicio urma de galbenus in ele si trebuiesc lasate sa ajunga la temperatura camerei.
  • Zaharul folosit trebuie sa fie fin,sa se dizolve repede in albusuri.Nu este recomandat zaharul pudra deoarece contine amidon care va inmuia bezelele.
  • Temperatura optima de coacere este intre 100-110 °C ,bezelele se vor coace perfect ,fara a se rumeni .

 

Ingrediente

  • 3 albusuri ( 100 g )
  • 200 g zahat tos fin
  • aroma la alegere
  • colorant ( optional )

Mod de preparare bezele

 

Intr-un bol ceramic sau de metal curate si degresate mixam albusurile  formeaza o spuma densa.

bezele

Adaugam putin cate putin zahar,esenta aleasa  si mixam in continuare pana cand zaharul este complet topit.

Bezeua obtinuta trebuie sa fie tare ,vascoasa si varfurile formate pe paletele mixerului sa nu se indoaie .

bezele

Acum e momentul sa adaugati colorant si sa mai mixati pana se omogenizeaza , daca doriti bezele colorate in totalitate .

Daca vreti doar dungute de colorant asa cum am facut eu,puneti un sac a pochè intr-un pahar inalt si, in interior trasati (cu un betisor de frigaruie ) dungi de colorant .

bezele

Umpleti saculetul cu bezea si formati bezele de marimea dorita  pe o tava acoperita cu hartie de copt .

bezele

Coaceti bezelele circa o ora la 100 °C .Trebuie sa se usuce  si sa nu se rumeneasca deloc.

Pastrati-le in locuri uscate pentru a nu se inmuia .Pofta buna !

bezele

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

7 comentarii la “BEZELE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *