BLAT DE TORT CU AMIDON

 

Daca va plac blaturile pufoase,fine si dense,trebuie sa incercati acest blat de tort cu amidon.Este un blat de tort simplu,fara praf de copt,preparat cu cateva ingrediente la indemana tuturor,pe care il folosesc foarte des la diverse torturi.

Recent l-am facut pentru tortul Raffaello,s-a potrivit perfect cu albul imaculat al cremei,decorului si a absorbit perfect laptele de cocos.

 

Ingrediente

  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g amidon de porumb
  • un praf de sare
  • aroma la alegere

Separati ouale si mixati albusurile cu un praf de sare pana cand obtineti o spuma densa.Apoi adaugati si zaharul,putin cate putin mixand continuu.

Bezeaua obtinuta trebuie sa fie densa si lucioasa.

Incorporati apoi galbenusurile amestecate inainte cu aroma pe care ati ales-o si amestecati delicat cu o spatula,de sus in jos.

La final inglobati si faina cernuta,amestecata cu amidonul.

blat de tort cu amidon

 

Acoperiti cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm si transferati compozitia.Nivelati-o bine,astfel incat sa creasca uniform.

Incalziti cu ptorul la 170 °C si coaceti blatul 35-40 de minute.Daca tinde sa se rumeneasca excesiv,acoperiti-l cu folie de aluminiu.Faceti testul cu scobitoarea si,daca iese curata,blatul e copt.

Scoateti-l pe un gratar sa se raceasca.

blat de tort cu amidon

Dupa ce se raceste,il puteti taia in 3 parti si folosi la tortul preferat 🙂 .

blat de tort cu amidon

*Sfatul meu este sa-l faceti cu o zi inainte de a face tortul,se va taia mult mai bine.

blat de tort cu amidon

 

 

Alte retete asemanatoare:

BLAT SIMPLU DE TORT

blat-simplu-pentru-tort

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *