TORT RAFFAELLO

tort-raffaello

 

Tort Raffaello,un desert fin si aromat,un adevarat rasfat pentru cei ce iubesc nuca de cocos.Blatul este dens, siropat cu lapte de cocos pentru un plus de gust si aroma.Crema este din smantana pentru frisca cu mascarpone,cocos si vanilie, delicata si gustoasa.Totul imbracat intr-un strat fin de frisca,presatrat cu cocos din belsug si decorat cu rozete de frisca si bomboane Raffaello.

Va asigur ca este cel mai bun tort Raffaello,cu gust echilibrat si o aroma minunata de cocos.Incercati-l si imi veti da dreptate 🙂 !

 

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 150 g faina
  • 50 g amidon alimentar
  • un praf de sare
  • vanilie (1 lingurita de extract,o fiola esenta sau un plic de zahar vanilat)
  • Crema
  • 250 g mascarpone
  • 450 ml smantana pentru frisca (35 % grasime)
  • 120 g zahar pudra
  • vanilie
  • 100 g nuca de cocos
  • Sirop
  • 300 ml lapte de cocos
  • sau
  • 300 ml lapte de vaca/soia/migdale)
  • 2-3  linguri lichior de cocos
  • Bomboane Raffaello (10 bucati)
  • 50 g unt
  • 30 g zahar pudra
  • 30 g lapte praf
  • 30 g nuca de cocos
  • 10 migdale dulci
  • Decor
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 70 g nuca de cocos

Mod de preparare Tort Raffaello

Intai preparam blatul.Separam ouale si,mai intai mixam albusurile cu un praf de sare pana cand incep sa prinda consistenta,apoi incorporam zaharul,putin cate putin ,mixand continuu.Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa.

Cu o spatula incorporam si galbenusurile amestecate cu vanilia,amestecand delicat,de sus in jos.

La final inglobam si faina cernuta impreuna cu amidonul,mentinand aceleasi miscari delicate pentru a nu scoate aerul din compozitie.Este foarte important acest lucru pentru ca,fiind un blat fara praf de copt,are nevoie de aerul incorporat ca sa creasca frumos.

tort-raffaello

Acoperim cu hartie de copt o forma rotunda cu diametrul de 24 cm,turnam compozitia si o intindem cat putem de uniform.Coacem in jur de 35-40 de minute la 170 °C.Daca tinde sa se rumeneasca prea tare,acoperiti-l cu o foile de aluminiu.

Pentru siguranta,faceti testul cu scobitoarea.

Lasati-l apoi la racit e un gratar.

tort-raffaello-jpg1

Cat se coace blatul,putem prepara cremaAm ales o crema rapida si delicioasa,care se face foarte usor.

Intr-un bol inalt punem mascarponele,smantana pentru frisca ,zaharul pudra si vanilia.Le mixam pana cand vor incepe sa prinda conistenta.Apoi incorporam nuca de cocos.O punem apoi la rece.

tort-raffaello-jpg2

Preparam si bomboanele Raffaello.

Amestecam untul moale cu zaharul pudra,incorporam apoi laptele praf si nuca de cocos.

tort-raffaello-jpg3

Facem intai niste disculete,asezam in mijloc cate o migdala dulce si formam bilutele pe care le tavalim prin nuca de cocos.Ies 10 bucati.

tort-raffaello-jpg4

Mixam si smantana pentru frisca pe care o vom folosi la imbracat tortul si decor si o indulcim la final cu o lingurita de zahar pudra.

tort Raffaello

Acum,ca avem tot ce ne trebuie,putem asambla tortul.

Din crema preparata pastram deoparte 2-3 linguri pentru a uniformiza tortul iar restul o impartim in jumatate.

Taiem blatul in trei parti cat de cat egale.Siropam fiecare parte cu lapte de cocos (cam 100 ml.) si acoperim cu o parte din crema.

tort-raffaello

Adaugam al doilea blat,siropam,intindem si a doua parte de crema si acoperim cu ultima parte de blat insiropata pe partea care vine deasupra creme,astfel incat deasupra sa ramana uscat.

Cu crema ramasa,uniformizam frumos tortul,ajutandu-ne de o spatula cu lama subtire si flexibila.

tort Raffaello

Apo intindem si un strat fin de frisca (cam un sfert din cea preparata pentru decor) si-l imbracam cu nuca de cocos din belsug.Facem 8 rozete din frisca ramasa si,deasupra fiecareia,asezam bomboane Raffaello.

Punem la rece cateva ore tortul si apoi il putem taia.Pofta buna !

tort Raffaello

tort-raffaello

 

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “TORT RAFFAELLO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *