BLAT DE TORT ZEBRAT

 

Blat de tort zebrat, un blat dens ,gustos si aratos .Pentru   culori am folosit cacao si turmeric pentru a evita colorantii iar pentru a treia parte seminte de mac.

Se poate felia in doua sau trei foi ,se poate insiropa si umple cu crema preferata.Felia tortului are un aspect frumos si va recomand sa-l incercati.

 

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 250ml lapte
  • 200ml ulei de floarea soarelui
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • o esenta de vanilie
  • o lingura de cacao
  • o lingurita turmeric ( sau un pic de colorant portocaliu gel sau praf )
  • o lingura cu varf de seminte de mac

Mod de preparare blat de tort zebrat

Intr-un bol mixam  ouale impreuna cu sarea ,zaharul si esenta pana cand compozitia devine cremoasa,deschisa la culoare si se dubleaza.Adaugam uleiul in fir ,la fel si laptele,mixand continuu iar la final incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Impartim compozitia in trei boluri egale si ,intr-unul punem cacaoa ,in urmatorul turmericul sau colorantul si in ultimul macul.Amestecam sa se omogenizeze bine fiecare compozitie.
tort-2B007
Acoperim o forma de tort de 24 cm diametru cu hartie de copt sau o ungem cu unt si o tapetam cu faina.Incepem sa punem in mijlocul ei din fiecare compozitie cate un polonic mediu din fiecare compozitie in ordinea cacao ,mac si turmeric.
Coacem blatul 40-50 de minute la 180 °C.
Dupa ce s-a racit complet il putem taia ,intai scoatem varful format,apoi il impartim in doua sau trei foi.
Aici (click ) l-am siropat cu lapte vanilat si l-am umplut cu ganaghe de ciocolata alba .Pofta buna !
0431

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *