BLAT UMED DE VANILIE

30 min

simplu

1 portii

Reteta acestui blat umed de vanilie este una extrem de simpla si foarte usor de preparat. Se prepara in maxim 30 de minute iar blatul obtinut are o consistenta usor umeda, nu se insiropeaza si este ideal pentru torturile care necesita blaturi subtiri, dense, peste care puteti pune un strat sau mai multe de mousse ori creme mai consistente pe baza de unt, mascarpone, crema ganache, crema de vanilie, etc.

Eu l-am folosit la tortul cu mousse de ciocolata si capsuni (click pentru reteta), a fost perfect in combinatie cu doua feluri de mousse, o glazura de ciocolata si capsuni proaspete.

Ingrediente

  • Blat (24 cm diametru)
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 2 oua
  • o lingurita de vanilie (extract, pastaie sau esenta)
  • un pic de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 120 g faina

 

Mod de preparare blat umed de vanilie

 

In primul rand, incalzim cuptorul la 180°C. Mixam untul moale cu zaharul pana cand se omogenizeaza bine, adaugam vanilia si apoi cate un ou, mixand bine dupa fiecare. Punem si-un praf de sare si, la final incorporam faina amestecata cu praful de copt.

*Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

Tapetam fundul unei tavi cu inel detasabil( de 24 cm diametru), cu hartie de copt si transferam compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul la 180°C, pentru 17-20 de minute. Trebuie sa se rumeneasca foarte putin pe margini, asa va ramane umed, altfel va fi uscat si sfaramicios.

Il scoatem pe un gratar si il lasam sa se raceaca complet. Pofta buna!

Si o feliuta de tort, sa vedeti cuma arata in sectiune blatul 🙂 .

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *