BOUYIOURDI

zenzero-e-greco-117

   Bouyiourdi,o gustare greceasca simpla si foarte buna,facuta din legume coapte,cascaval si evident,feta,toate stropite cu ulei de masline si aromate cu oregano.
Reteta am gasit-o pe blogul lui Cristian,pe care l-am scotocit prin toate coltisoarele ,pentru ca Adela mi l-a incredintat luna aceasta in cadrul Provocarii secrete.

Ingrediente:

  • 4 rosii (aprox 500 g)
  • 2 ardei grasi de culori diferite (300 g )
  • 160 g feta
  • 150 g cascaval
  • 5-6 linguri de ulei de masline
  • oregano 
Spalam si curatam ardeii si rosiile,apoi le taiem cuburi sau felii si le asezam intr-o tava.Sfaramitam feta sau o taiem cuburi iar cascavalul il dam pe razatoarea mare ori il taiem felii,cubulete,bastonase,dupa chef si le punem uniform peste legume.
Stropim cu uleiul de masline,presaram oregano din belsug si punem vasul acoperit cu capac sau folie de aluminiu la cuptor pentru 25 de minute la 180 °C.

Dupa 15 minute luam capacul sau folia si coacem inca 10 minute,pana ce cascavalul se rumeneste usor.
Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “BOUYIOURDI”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Rețete asemănătoare