Gătește Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi
Timp de preparare
60 min
Nivel
mediu
Porții
8
Ingrediente
- Pentru friptură:
- 1 kg cotlete de miel
- sare și piper
- ulei
- Pentru garnitură:
- 1-2 morcovi
- 1 ceapă roșie
- 2-3 căței de usturoi
- 2 tulpini de țelină apio
- 1 dovlecel micuț
- 1 vânătă micuță
- 1 ardei gras, galben
- 200 gr roșii tocate în suc propriu
- 3-4 linguri de ulei
- sare și piper
- puțin rozmarin.
- Pentru piureul de cartofi:
- 500 gr cartofi
- apă + sare
- 50 gr unt gras
- 200 ml lapte fierbinte
- 3-4 cozi de ceapă verde.
Mod de preparare
Pentru prepararea cotletelor de miel, mai întâi le curățăm bine de pielițe și de grăsime și le condimentăm cu sare și piper. Apoi le rumenim rapid într-o tigaie cu ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le lăsăm câte 3-4 minute pe fiecare parte. Continuăm prepararea lor la cuptor, la temperatură medie, în aceeași tigaie cu ulei, până când sunt bine pătrunse. Le păstrăm la cald.
Pentru garnitura de legume, curățăm legumele, după caz și le tocăm în bucăți mai mici. Le călim într-o tigaie cu ulei, presărate cu sare și piper. Adăugăm și puțin rozmarin tocat, pentru un plus de aromă. Le lăsăm până când se pătrund ușor, apoi adăugăm și roșiile tocate. le mai preparăm împreună cu roșiile timp de 7-8 minute.
Pentru piureul de cartofi curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în cuburi. Îi punem la fiert în apă cu sare, și îi lăsăm până când încep să se paseze. Îi scurgem de apă, îi pasăm cu dispozitivul pentru piure, adăugând și untul. Potrivim consistența piureului cu lapte fierbinte. Îl lăsăm să se tempereze ușor și adăugăm cozile de ceapă verde, tocate mărunt.
Apoi putem servi delicioasele cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi cu ceapă verde.
Spor și poftă bună!
COMENTARII