Mâncăruri cu carne

Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi

Pentru una dintre mesele Sfintelor Sărbători pascale, avem o delicioasă rețetă de cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi cu ceapă verde. Chiar dacă rețeta conține mai multe elemente, se prepară ușor și destul de rapid.

Friptura de miel este una dintre deliciile cu care ne răsfățăm la masa de Paște. Ne place să o preparăm în multe moduri, din mai multe porțiuni din carnea de miel. O preparăm din pulpă de miel, din coaste și cotlete. Iar din celelalte părți de carne preparăm ciorba sau borșul de miel și nelipsitul drob.

Vedeți aici și rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Preparată în acest mod pulpa de miel iese foarte fragedă și suculentă. Iar cartofii ies aromați și ușor picanți. Aceștia sunt garnitura perfectă pentru orice friptură.

Tot din aceeași categorie de preparate mai găsiți pe blog și o rețetă de friptură de miel cu morcovi și sparanghel, blanșate. În această rețetă folosim ca tip de carne de miel bucăți din șira spinării. Dar se poate prepara friptură din toate porțiunile de miel.

Ce ingrediente folosim la rețeta de cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi cu ceapă verde

Pe lângă cotletele de miel, pe care le condimentăm cu sare și piper, folosim pentru garnitură morcovi, ardei gras, țelină apio, usturoi, ceapă, dovlecel și vinete. Toate aceste legume se toacă în bucăți mici și se prepară la tigaie, în ulei, dar și cu puține roșii tocate din conservă.

Separat mai preparăm și un piure de cartofi în care adăugăm și cozi de ceapă verde. Astfel avem la masa de prânz un meniu complet.

Tot din carne de miel vă mai recomandăm de pe blog și rețeta de stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță.

Dar găsiți pe blog mult mai multe rețete cu carne de miel, de unde vă puteți inspira.

Și dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele.

Ne mai puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.

Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta de cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi cu ceapă verde.

Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi

Gătește Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi

Timp de preparare

60 min

Nivel

mediu

Porții

8

Cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi

Ingrediente

  • Pentru friptură:
  • 1 kg cotlete de miel
  • sare și piper
  • ulei
  • Pentru garnitură:
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapă roșie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 tulpini de țelină apio
  • 1 dovlecel micuț
  • 1 vânătă micuță
  • 1 ardei gras, galben
  • 200 gr roșii tocate în suc propriu
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare și piper
  • puțin rozmarin.
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 500 gr cartofi
  • apă + sare
  • 50 gr unt gras
  • 200 ml lapte fierbinte
  • 3-4 cozi de ceapă verde.

Mod de preparare

Pentru prepararea cotletelor de miel, mai întâi le curățăm bine de pielițe și de grăsime și le condimentăm cu sare și piper. Apoi le rumenim rapid într-o tigaie cu ulei, întorcându-le de pe o parte pe cealaltă. Le lăsăm câte 3-4 minute pe fiecare parte. Continuăm prepararea lor la cuptor, la temperatură medie, în aceeași tigaie cu ulei, până când sunt bine pătrunse. Le păstrăm la cald.

Pentru garnitura de legume, curățăm legumele, după caz și le tocăm în bucăți mai mici. Le călim într-o tigaie cu ulei, presărate cu sare și piper. Adăugăm și puțin rozmarin tocat, pentru un plus de aromă. Le lăsăm până când se pătrund ușor, apoi adăugăm și roșiile tocate. le mai preparăm împreună cu roșiile timp de 7-8 minute.

Pentru piureul de cartofi curățăm cartofii, îi spălăm și îi tăiem în cuburi. Îi punem la fiert în apă cu sare, și îi lăsăm până când încep să se paseze. Îi scurgem de apă, îi pasăm cu dispozitivul pentru piure, adăugând și untul. Potrivim consistența piureului cu lapte fierbinte. Îl lăsăm să se tempereze ușor și adăugăm cozile de ceapă verde, tocate mărunt.

Apoi putem servi delicioasele cotlete de miel cu legume la tigaie și piure de cartofi cu ceapă verde.

Spor și poftă bună!