Pește

Calamari pane

 

Desi se gasesc si gata preparate si congelate, aceste inele de calamari pane, se pot pregati foarte usor si acasa. Fie ca folositi inele de calamar proaspete sau congelate, procedeul este acelasi si ies la fel de bune.

Le-am facut un aluat cu bere, care formeaza o crusta crocanta si gustoasa. Daca nu va incanta ideea de bere in aluat, o puteti inlocui, la fel de bine cu apa minerala.

Cu acest aluat puteti face si conopida pane, inele de ceapa, bastonase de dovlecei, creveti sau fileuri de peste.

 

Ingrediente:

 

  • 500 g inele de calamar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • un varf de lingurita de piper
  • 140-150 g faina
  • 250 ml bere blonda
  • in plus
  • 2-3 linguri de faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de lingurita piper

 

Mod de preparare pentru reteta de calamari pane:

 

Spalati inelele de calamar si lasati-le la scurs. Daca folositi inele congelate, lasatile sa se dezghete si puneti-le intr-o sita la scurs. Apoi asezati-le pe servetele absorbante de bucatarie.

calamari pane

Intre timp preparati aluatul. Bateti usor oul cu sare si piper, adaugati berea si incorporati faina (140 g). Trebuie sa obtineti un aluat curgator, nu gros. Daca oul pe care este il folositi este mare, mai adaugati inca 10 g de faina.

Intr.-un alt vas,puneti cele 3 linguri de faina impreuna cu sarea si pierul, amestecati bine si tavaliti inelele de calamar, apoi scuturati-le de exces. Trebuie sa fie acoperite de un strat fin de faina ca sa poata adera aluatul.

Scufundati cate 5-6 inele si prajiti-le in baie de ulei la foc mediu, pana cand aluatul se rumeneste frumos.

*Nu dati focul mare,aluatul se va praji rapid iar inelele de calamar nu vor fi gatite.

calamari-pane-jpg2

Cand sunt gata, scoateti-le pe servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Mancati-le calde, stropite cu zeama de lamaie din belsug.

Spor la treaba si pofta buna!

calamari pane

calamari pane

Dacă vă regăsiți în gustul rețetelor de pe acest blog, vă aștept zilnic și pe pagina de facebook. Veți găsi acolo multe rețete postate, idei noi și discuții cu cei interesați.

*De asemenea, vă puteți înscrie și în grupul Retete fel de fel. Acolo veți putea încărca fotografiile voastre cu preparate încercate de pe acest blog. Vom putea discuta despre meniuri, rețete de mâncăruri și multe altele. Însă, rog insistent a se respecta regulamentul grupului! 

De asemenea, ne puteți urmări și pe Instagram și pe Pinterest, cu același nume ”Rețete fel de fel”.