CALAMARI PANE

 

Desi se gasesc si gata preparate si congelate,aceste inele de calamari pane ,se pot pregati foarte usor si acasa.Fie ca folositi inele de calamar proaspete sau congelate,procedeul este acelasi si ies la fel de bune.

Le-am facut un aluat cu bere,care formeaza o crusta crocanta si gustoasa.Daca nu va incanta ideea de bere in aluat,o puteti inlocui,la fel de bine cu apa minerala.

Cu acest aluat puteti face si conopida pane,inele de ceapa,bastonase de dovlecei,creveti sau fileuri de peste.

 

Ingrediente

  • 500 g inele de calamar
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita de sare
  • un varf de lingurita de piper
  • 140-150 g faina
  • 250 ml bere blonda
  • in plus
  • 2-3 linguri de faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de lingurita piper

 

Mod de preparare calamari pane

Spalati inelele de calamar si lasati-le la scurs.Daca folositi inele congelate,lasatile sa se dezghete si puneti-le intr-o sita la scurs.Apoi asezati-le pe servetele absorbante de bucatarie.

calamari-pane

Intre timp preparati aluatul.Bateti usor oul cu sare si piper,adaugati berea si incorporati faina(140 g).Trebuie sa obtineti un aluat curgator,nu gros.Daca oul pe care este il folositi este mare,mai adaugati inca 10 g de faina.

calamari-pane-jpg1

Intr.-un alt vas,puneti cele 3 linguri de faina impreuna cu sarea si pierul,amestecati bine si tavaliti inelele de calamar,apoi scuturati-le de exces.Trebuie sa fie acoperite de un strat fin de faina ca sa poata adera aluatul.

Scufundati cate 5-6 inele si prajiti-le in baie de ulei la foc mediu,pana cand aluatul se rumeneste frumos.

*Nu dati focul mare,aluatul se va praji rapid iar inelele de calamar nu vor fi gatite.

calamari-pane-jpg2

Cand sunt gata,scoateti-le pe servetele de bucatarie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Mancati-le calde,stropite cu zeama de lamaie din belsug.Pofta buna !

calamari pane

calamari pane

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *