CANESTRELLI

 

Canestrelli ,deliciosi biscuiti italieni ,friabili si foarte gustosi,specifici regiunii Liguria . Aluatul are o consistenta interesanta datorita galbenusurilor fierte din compozitie si a amidonului.Sunt aromati cu vanilie , coaja de lamaie ,sunt deliciosi si se topesc pur si simplu in gura .

Va spun de la inceput sa dublati cantitatile date pentru ca sunt atat de buni incat dispar foarte repede .In plus se pot pastra in cutii de tabla ,intr-un loc racoros si doua saptamani.

 

Ingrediente

  • pentru 55 de bucati 
  • 130 g faina
  • 125 g amidon de porumb
  • 170 g unt
  • 2 galbenusuri fierte
  • 70 g zahar pudra
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la o jumatate de lamaie
  • zahar praf pentru decor (am folosit cu vanilie )

Mod de preparare canestrelli

Intai fierbeti ouale timp de 8 minute ,raciti-le si curatati-le de coaja.Scoateti galbenusurile si dati-le pe razatoarea fina .

Intr-un bol puneti faina,amidonul,zaharul pudra,untul cubulete ,sarea,aromele si galbenusurile rase.Framantati cat sa se omogenizeze aluatul ,puneti-l intr-o punga sau folie alimentara si bagati-l la frigider 1 ora.

Nu framanati excesiv pentru ca aluatul se va inmuia foarte mult .

canestrelli.jpg 1

Presarati faina pe blatul de lucru si impartiti aluatul in 3 bucati. Intindeti fiecare bucata intr-o foaie grosuta de 7-9 mm si decupati biscuitii cu o forma ,apoi ,cu un dui cu vraful rotund,faceti si un cerculet in mijloc.

Am ales o forma floare (specifica acestor biscuiti )  de 4 cm diametru.

Aluatul nu este foarte usor de lucrat,tocmai de aceea l-am impartit in bucati mai mici.

Asezati biscuitii in tava si coaceti-i 20 de minute la 170 °C. Aveti grija sa nu se rumeneasca deloc.

canestrelli.jpg 2

Lasati biscuitii sa se raceasca si pudrati-i cu zahar praf.Pofta buna !

 

Alte dulciuri delicioase veti gasi si la colegele mele. Claudia , Camelia,Iuliana ,Paula ,Olguta,Dia,Laura,au pregatit bunatati sanatoase si aromate pentru mos Craciun 😀 .

canestrelli

canestrelli

Comentează folosind contul de Facebook

12 comentarii la “CANESTRELLI”

  1. Da, scuze, am citit acuma introducerea si m-am lamurit. Va doresc Craciun fericit si LA MULTI ANI. Sa ne incantati si in viitor cu minunatele retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *