CHIFTELUTE DE DOVLECEI CU FULGI DE OVAZ

 

Zilele trecute am aprins cuptorul pentru a coace painea mea preferata,cea de secara cu seminte de in si am profitat de ocazie sa fac si chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz.Sunt delicioase,usor de facut si mai ales sanatoase,fiind gatite in cupor.Vi le recomand,copii le vor adora!

 

 

Ingrediente

  • 3 dovlecei (aproximativ 500 g)
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 1 ou
  • 1 catel mare de usturoi
  • 2 linguri de marar tocat
  • 1 lingurita rasa de sare
  • piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei
  • seminte de susan pentru decor

Mod de preparare chiftelute de dovlecei cu fulgi de ovaz

Spalati dovleceii si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mari,apoi stoarceti-i foarte bine si puneti-i intr-un bol.Adaugati fulgii de ovaz,oul,usturoiul pisat,sare ,piper si mararul tocat.Amestecati foarte bine si lasati compozitia sa se odihneasca 15-20 de minute.

CHIFTELUTE DE DOVLECEI CU FULGI DE OVAZ

Acoperiti o tava (30×33 cm) cu hartie de copt,ungeti-va mainile cu ulei si formati chiftelutele.Asezati-le in tava si presarati deasupra seminte de susan,Le puteti chiar tavali prin seminte si astfel nu este nevoie sa mai folositi uleiul,au un gust mult mai bun.Mie mi-au iesit 15 bucati.

CHIFTELUTE DE DOVLECEI CU FULGI DE OVAZ

Coaceti-le 30-35 de minute la 200°C ,pana se rumenesc usor.Un sos tzatziki merge de minune,la fel si o felie de paine de secara.Pofta buna !

CHIFTELUTE DE DOVLECEI CU FULGI DE OVAZ

CHIFTELUTE DE DOVLECEI CU FULGI DE OVAZ

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “CHIFTELUTE DE DOVLECEI CU FULGI DE OVAZ”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *